Concert de muzică sacră şi colinde în biserica Immaculata din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul Orfeu.
Corul Orfeu.

Două dintre cele mai cunoscute coruri din judeţul Hunedoara vor susţine recitaluri de muzică sacră şi de colinde în biserica Immaculata din Deva.

Hunedorenii sunt invitaţi la recitalurile de colinde şi muzică sacră, care vor avea loc joi, de la ora 19:00, în Catedrala Immaculata din municipiul Deva.

Vor susţine concerte Corul “Orfeu”, al claselor IX - XII, dirijat de Gelu Onţanu-Crăciun, împreună cu copiii de la Corul “Arlechino”, al claselor primare de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva.

"Intitulat “Zoriori de ziuă”, concertul este alcătuit din cântece de iarnă pentru copii, pagini corale din literatura muzicală românească şi universală, momente instrumentale şi vocale susţinute de invitaţi ai celor două coruri: cvartetul de coarde pregătit de Camelia Iakab, chitaristul Mihai Stan, profesoara de canto Biana Iacoboni şi micuţa cântăreaţă Patricia Stăncioi, elevă în clasa pregătitoare", a informat profesoara Mariana Onţanu-Crǎciun.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Cetatea Devei a fost iluminată festiv. Cum a fost pus în valoare în această iarnă simbolul municipiului

Sărbătorile de iarnă au transformat înfăţişarea Cetăţii Devei. Cei care ajung în reşdinţa de judeţ sunt invitaţi să admire jocul de lumini proiectat pe monumentul istoric reprezentativ pentru Deva.

Marile mistere de Sfântul Andrei: Anul nou dacic, noaptea strigoilor şi a lupilor, ritualurile erotice făcute de femei

Sfântul Andrei este celebrat în 30 noiembrie, iar sărbătorii sale i-au fost asociate nenumărate obiceiuri şi credinţe arhaice, unele cu totul neobişnuite. Se spune că în noaptea Sfântului Andrei strigoii bântuie prin lume şi au puterea de a face rău, iar alte tradiţii leagă această sărbătoare de intrarea în Anul nou dacic.

Deva şi Hunedoara cheltuie sute de mii de lei pentru podoabele de iarnă. Ce spun primarii despre investiţiile de sezon

Aproape 400.000 de lei vor fi cheltuiţi în Hunedoara pentru ornamentele de Crăciun şi pentru iluminarea oraşului de sărbători. În Deva, costul închirierii ornamentelor şi a împodobirii străzilor va fi de 550.000 de lei, iar aprimăria din Petroşani investeşte 336.000 de lei pentru decoraţiuni. Preţurile nu conţin TVA.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite