Circuitul prostituatelor minore în Valea Jiului. Procesul tinerilor acuzaţi de proxenetism a început: printre inculpaţi se află fiul unei consiliere judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două minore ar fi practicat prostituţia pentru membrii grupării.
Două minore ar fi practicat prostituţia pentru membrii grupării.

Tribunalul Hunedoara a judecat astăzi, în camere de consiliu, trei hunedoreni acuzaţi de DIICOT că ar fi plasat minore unor clienţi care plăteau pentru sex. Infracţiunile au fost comise în Valea Jiului, iar printre cei implicaţi în dosar se află Daniel Pleşcan, fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan.

Două dosare de proxenetism au fost instrumentate în acest an de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimiminalitate Organizată şi Terorism, în judeţul Hunedoara. În ambele, au fost anchetate persoane din Valea Jiului, care au fost acuzate că au traficat minore, dispuse ori silite să se prostitueze.

Unul dintre dosare a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, iar astăzi au fost chemaţi la audieri Daniel Pleşcan, Silviu Praţa şi Mihaela Ciociu.

Daniel Pleşcan, fiul în vârstă de 25 de ani al consilierei judeţene Dorina Pleşcan, împreună cu fosta lui iubită Mihaela Ciociu şi cu un taximetrist, Silviu Praţa, au fost acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi infracţiuni legate de traficul de minori.

Cei trei au fost reţinuţi în luna decembrie a anului trecut, ca urmare a unor percheziţii domiciliare şi trimişi în faţa instanţei, cu toţii fiind judecaţi, în stare de arest la domiciliu. Luni, audierile au avut loc cu uşile închise, două dintre părţile vătămate fiind minore.

La ieşirea de la proces, Daniel Pleşcan a fost aşteptat de mama sa, Dorina Pleşcan. Consiliera judeţeană UNPR a declarat că fiul său nu este vinovat de acuzaţiile care îi sunt aduse. „Este o lovitură grea pentru el, faptul că se află în arest la domiciliu şi riscă să piardă ultimul an de studii”, a relatat Dorina Pleşcan, mama studentului în ultimul an de facultate la Drept, în cadrul Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad.

Marţi, instanţa va decide asupra cererilor cu privire la măsura preventivă a arestului la domiciliu, iar următorul termen al procesului a fost fixat pentru data de 18 mai.

„Impresarii” prostituatelor minore
Ancheta procurorilor a scos la iveală amănunte mai puţin cunoscute din „viaţa de noapte” a oraşelor Văii Jiului, unde mai multe tinere, chiar minore, îşi câştigau existenţa din prostituţie. "Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului. O parte din banii obţinuţi din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiţi de membrii grupării", se arăta în comunicatul emis de Poliţia Română, la momentul reţinerii celor trei. Potrivit DIICOT, printre tinerele „recrutate” pentru prostituţie s-ar fi aflat şi studente de la Universitatea din Petroşani, dar şi minore. Ele ar fi fost folosite într-o reţea de proxenetism ce îşi desfăşura activitatea în Valea Jiului şi îşi oferea serviciile unor oameni de afaceri, patroni de baruri şi hoteluri, politicieni sau cetăţeni străini, clienţi ai unor hoteluri din zonă.

În urmă cu o săptămână, într-un alt dosar de proxenetism, au fost reţinuţi şi trimişi în arest la domiciliu alţi trei hunedoreni, din Valea Jiului. Ei au fost acuzaţi că au plasat mai multe minore unor clienţi care plăteau în schimbul serviciilor sexuale oferite de acestea.

"Aceştia au determinat un număr de trei persoane de sex feminin cu vârstele cuprinse între 14 şi 15 ani, să practice prostituţia, pe raza minicipiului Petroşani. Inculpaţii puneau la dispoziţia victimelor o garsonieră şi, totodată racolau clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu victimele minore. Sumele obţinute de către acestea erau însuşite de inculpaţi. De asemenea, inculpaţii au întreţinut, raporturi sexuale cu minorele, deşi cunoşteau faptul că acestea sunt eleve de şcoală generală”, a informat DIICOT.


Vă recomandăm şi:

Sclave sexuale de pe băncile şcolii: trei proxeneţi au transformat cinci eleve în propriul harem. Victimele se prostituau în garsoniera unui prezentator TV

Mai multe eleve din Valea Jiului au fost victime ale unor proxeneţi. Minorele erau şantajate de aceştia să continue să practice relaţii sexuale pentru bani, cu diferiţi clienţi. Trei hunedoreni, anchetaţi în acest dosar, primit astăzi masura arestului la domiciliu, după ce au fost reţinuţi de DIICOT, pentru infracţiuni de crimă organizată legate de traficul de minori şi proxenetism.

Rellys Tonu, tânăra fotomodel din Călan implicată în dosarul prostituatelor de lux

Rellys Tonu, pe numele adevărat Raluca Tonu, este din Călan şi se numără printre tinerele audiate ca martor în dosarul de proxenetism în care mai multe vedete sunt anchetate pentru că ar fi plasat prostituate unor clienţi cunoscuţi în lumea mondenă din Bucureşti.

Proxeneţii de minore au fost arestaţi preventiv. Fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan se află printre inculpaţi

Tribunalul Hunedoara a admis propunerea de arestare preventivă pe numele lui Daniel Pleşcan, Silviu Mihăiţă Praţa şi Mihaela Constantina Ciociu, anchetaţi într-un dosar de crimă organizată pentru traffic de minore şi proxenetism. Unul dintre inculpaţi este fiul consilierei judeţene UNPR Dorina Pleşcan.

Prostituţie la 14 ani: trei minore au fost prinse de poliţişti în timp ce îşi racolau clienţii pe marginea DN 7

Trei adolescente de 14 ani fiecare au fost depistate de poliţişti pe marginea Drumului Naţional 7 Deva – Sibiu, în timp ce practicau prostituţia. Cele trei minore au fost aduse într-un centru de primire în regim de urgenţă din Deva.

HunedoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite