Centenarul fotbalului hunedorean. Mii de oameni la meciul omagial dintre Corvinul şi echipa României VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni pe stadion, la meciul de gală Corvinul - România.
Mii de oameni pe stadion, la meciul de gală Corvinul - România.

Tribunele Stadionului „Michael Klein” din Hunedoara au fost din nou aglomerate, după mai mulţi ani, la centenarul fotbalului hunedorean.

Peste 5.000 de oameni s-au aflat, sâmbătă, în tribunele Stadionului „Michael Klein”, la centenarul fotbalului hunedorean.

GALERIE FOTO DE LA CENTENARUL FOTBALULUI HUNEDOREAN

„Bătrâna” arenă de fotbal din Hunedoara, construită la începutul anilor ´60, arhiplină în trecut, la meciurile disputate de Corvinul, nu a mai primit de mulţi ani atâţia oaspeţi.

Povestea savuroasă din istoria Corvinulului: de ce hunedorenii jucau în echipamentul naţionalei Honduras

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO

Cum arată stadionul unde Michael Klein a făcut istorie. Au trecut 28 de ani de la moartea fotbalistului VIDEO

Hunedorenii au luat parte la un meci de fotbal disputat de „generaţia de aur” a Naţionalei României, condusă de pe bancă de Cosmin Olăroiu, şi „generaţia de aur” a Corvinului, condusă de fostul antrenor Remus Vlad. Ioan Andone, Marius Niculae, Dorin Mateuţ şi Romulus Gabor s-au numărat printre foştii fotbalişti care au jucat în meciul de gală, încheiat cu scorul de 7 la 4 pentru tricolori.

Meci de gală pe Stadionul Michael Klein. VIDEO: ADEVĂRUL

Meciul a fost urmat de concertul trupei Compact. Cu ocazia centenarului fotbalului hunedorean, Dorin Mateuţ, Mircea Rednic, Ioan Petcu şi Florea Văetuş, fostele glorii ale echipei Corvinul Hunedoara,  au primit titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Hunedoara". Tot sâmbătă, Galeria de artă din Hunedoara a găzduit o expoziţie de fotografie dedicată istoriei echipei Corvinul Huendoara, organizată de suporterii hunedoreni.


Galeria din Hunedoara. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Fotbalul hunedorean a împlinit un secol de la înfiinţare. Primul club al Hunedoarei, fondat în 1921, s-a numit Fero Sport. De-a lungul timpului, echipele Hunedoarei au purtat şi numele Energia şi Metalul, dar cea mai reprezentativă echipă de fotbal din istoria oraşului a fost Corvinul.

centenarul fotbalului hunedorean foto daniel guta adevarul


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

centenarul fotbalului hunedorean foto daniel guta adevarul

În anii ´80, Corvinul a avut cele mai mari performanţe din istoria fotbalului hunedorean: participarea în Cupa UEFA şi locuri în fruntea clasamentului Diviziei A. Tot în anii ´80, Corvinul Hunedoara a fost clubul la care au fost legitimaţi câţiva dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din România. Începînd din anul 2004, echipa Corvinul Hunedoara a fost eliminată din toate competiţiile Federaţiei Române de Fotbal. Clubul s-a desfiinţat, iar brandul său a fost cedat unui om de afaceri din Bucureşti.


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

centenarul fotbalului hunedorean foto daniel guta adevarul

Suporterii au iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţia mărcii Corvinul Hunedoara. În prezent, echipa locală de fotbal din Hunedoara se numeşte CS Hunedoara şi activează în Liga a treia.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO O vedetă din fotbal a cumpărat restaurantul unde au cinat şeful URSS şi Ceauşescu: „Am investit un milion de euro. Nu este o afacere”

Mircea Lucescu, în Hunedoara: „M-au năpădit amintirile cu acea echipă teribilă, Corvinul, şi sper să o văd renăscând”

Gelu Simoc a murit. Povestea de viaţă a fostului preşedinte al FC Corvinul, în anii de glorie ai fotbalului hunedorean

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite