Cel mai vechi tractor care circulă pe străzile Hunedoarei are piese din 1916

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miron Rădos (73 de ani) este proprietarul uneia dintre cele mai vechi maşini din Hunedoara: un tractor cu transmisia veche din anul 1916 pe care l-a reparat şi l-a repus în fucţiune.

În urmă cu mai bine 20 de ani, un vecin de-al hunedoreanului Miron Rădos i-a vândut acestuia rămăşiţele ruginite ale unui tractor vechi din 1916.

În loc să o ducă la fier vechi, bătrânul din satul Zlaşti i-a adăugat maşinăriei pusă pe butuci de ani buni componentele din caroseria lipsă, un motor vechi dar încă funcţional şi apoi o căruţă pe post de remorcă.

„Transmisia tractorului este din anul 1916. Este originală, de la Ford, dar am mai păstrat şi alte piese de la tractorul original. Înainte funcţiona pe bază de magnetou şi avea roţi de fier. Am reuşit să îl pun în funcţiune şi mă folosesc de el”, spune Miron Rădos.

Hunedoreanul îşi conduce tractorul pe străzile Zlaştiului de aproape două decenii. I-a găsit o mulţime de utilităţi deşi, de multe ori, este nevoit să petreacă ore în şir reparând la maşinărie.

Tractorul lui Miron Rădos

image

Vă recomandăm şi:

Accident mortal pe şoseaua Deva - Lugoj: un tractor condus de un tânăr de 17 ani şi două maşini au fost implicate

Un hunedorean şi-a pierdut viaţa în impactul dintre un tractor şi un autoturism. Bărbatul se afla în tractorul condus de un tânăr de 17 ani.

Şeful Poliţiei Petrila, Ovidiu Zaharie, şi-a expus maşinile de epocă în Petroşani

Cel mai mar colecţionar de maşini vechi din judeţul Hunedoara, Ovidiu Zaharie, a fost protagonistul unei expoziţii inedite organizate astăzi, de clubul Retromobil în colaborare cu administraţia locală din Petroşani.

FOTO Maşina electrică a Nadiei Comăneci, primită din Mexic, este păstrată de peste 30 de ani de un devean

Un mecanic din Deva este proprietarul unei maşini pe care a cumpărat-o de la faimoasa gimnastă. Nadia primise vehiculul cadou în 1979, în urma unei vizite făcute în Mexic.

image
HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite