Cel mai mare municipiu hunedorean are un singur centru de vaccinare, iar mii de oameni îşi aşteaptă rândul

0
0
Vaccinare. Foto: ARHIVĂ. ADEVĂRUL.
Vaccinare. Foto: ARHIVĂ. ADEVĂRUL.

Un singur centru de vaccinare împotriva Covid 19 funcţionează în municipiul Hunedoara, iar mii de oameni sunt pe listele de aşteptare.

Aproape 2.300 de oameni care s-au programat la centrul de vaccinare din municipiul Hunedoara îşi aşteaptă rândul la vaccinarea împotriva Covid 19.

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Rata îmbolnăvirilor şi numărul noilor cazuri sunt în scădere

COVID-19 în judeţul Hunedoara: mai multe municipii scapă de restricţiile din weekend

În municipiul Hunedoara, cu cei mai mulţi locuitori din judeţ, peste 70.000 - conform statisticilor oficiale (mai puţini, în realitate), funcţionează de la mijlocul lunii ianuarie un singur centru de vaccinare cu o capacitate zilnică de 84 de persoane care pot fi vaccinate, însă cei care se programează on-line la el pot aştepta până la 33 de zile administrarea vaccinului, conform platformei vaccin.live.

Mulţi dintre localnicii din Hunedoara au decis să se programeze la centrele de vaccinare din Călan, Orăştie şi chiar Petroşani, pentru a reduce timpul de aşteptare.

În Deva, funcţionează trei puncte de vaccinare, cu o capacitate totală de 262 de persoane, iar cei care se programează pot să aştepte până la 13 zile data vaccinării. Şi în Orăştie, Călan şi Petroşani, oraşe mai mici ca Hunedoara, capacitatea de vaccinare la centrele locale este de cel puţin două ori mai ridicată ca în Hunedoara, iar durata de aşteptare a solicitanţilor este între 0 şi 12 zile, potrivit platformei vaccin.live.

Centrele de vaccinare din judeţul Hunedoara au o capacitate totală de 1.774 de locuri, iar pe listele de aşteptare erau înscrişi, marţi, 4.725 de oameni.

În judeţele Arad, Caraş-Severin şi Timiş, din regiunea de vest a României, durata de aşteptare în centrele de vaccinare este între 0 şi 12 zile, potrivit platformei dedicate procesului de vaccinare. În Caraş-Severin, 824 de oameni se aflau pe listele de aşteptare, în Timiş erau 635, iar în Arad – 333, conform datelor vaccin.live.

În judeţul Hunedoara sunt funcţionale 15 centre fixe de vaccinare, iar până marţi, 20 aprilie 2021, au fost administrate 78.350 doze de vaccin anti COVID 19 (49.701- prima doză şi 28.649 – a doua doză).

Mai puteţi citi şi:

Scene cutremurătoare la înmormântarea maestrului Liviu Lăzărescu: „Ruşine! Ne-aţi amintit de prigoana comunistă” 

Imagini tragice în Spitalul Deva: „Situaţia este critică. Se aşteaptă zeci de minute eliberarea paturilor”

Celia, de două săptămâni în spital după infecţia cu COVID 19. Mesaj emoţionant transmis de artistă

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite