Ce preţ are Sarmizegetusa Regia. Autorităţile vor cheltui peste 46.000 de lei pentru evaluarea contabilă a fostei capitale a dacilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Hunedoara a scos la licitaţie publică proiectul de serviciile de evaluare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte.

Consiliul Judeţean Hunedoara a scos la licitaţie publică proiectul privind „Elaborarea evaluării monumentului istoric Sarmizegetusa Regia”, pentru a stabili valoarea contabilă a monumentului istoric.

Vor fi evaluate de un expert contabil, acreditat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale activele fixe, respectiv clădirile şi terenul care compun situl UNESCO.

Măsura a fost impusă de Curtea de Conturi a României, susţin reprezentanţii instituţiei, care vor cheltui până la 46.218 lei pentru această evaluare.

Sarmizegetusa Regia datează de peste două milenii, iar ruinele ei se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu, supranumit „muntele sfânt al dacilor“.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Filmul secret care dezvăluie cum a fost găsită matriţa din Sarmizegetusa Regia. „Am cerut recompensa, aflând că valorează cât trei brăţări dacice”

Andreea Ciuciu, tânăra care a participat la descoperirea matriţei antice din Sarmizegetusa Regia, un artefact considerat unic în lume, a fost interogată, marţi, la Tribunalul Hunedoara, după ce a solicitat în instanţă despăgubiri de 500.000 de lei pentru participarea la găsirea artefactului. După aproape patru ani au apărut şi primele imagini video din ziua de 23 iunie 2013.

Iulian Ceia, „creierul” grupărilor de traficanţi ai comorilor dacice, a fost prins în trafic. Povestea controversatului interlop, urmărit internaţional din 2014

Iulian Ceia, considerat de anchetatori „creierul” unor grupări infracţionale specializate în traficul de comori dacice furate din Munţii Orăştiei, a fost găsit de autorităţi, după trei ani de la darea sa în urmărire internaţională. Direcţia Generală a Poliţiei Bucureşti a confirmat că Iulian Ceia a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Poliţistul Florin Marc, găsit nevinovat. Procurorii au clasat dosarul în care şeful de post a fost acuzat că a luat mită de la căutătorii de comori antice

Poliţistul Florin Marc, fostul şef al postului de poliţie din Orăştioara de Sus, anchetat pentru patru infracţiuni de luare de mită, într-un dosar privind traficul de comori sustrase din cetăţile dacice a fost scos de sub urmărire penală, după şase luni de cercetări.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite