Ce a păţit un român care a sunat la 112 pentru a reclama tăieri ilegale de lemne. Poliţiştii i-au dat o explicaţie ciudată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ADEVĂRUL
FOTO: ADEVĂRUL

Un localnic s-a judecat cu poliţiştii după ce a sunat de două ori la 112 pentru a reclama că prin faţa casei lui au loc transporturi ilegale de lemne.

Un localnic din satul Blăjeni a fost amendat de două ori de poliţişti, cu câte 500 de lei, după ce a sunat la 112 pentru a reclama un transport ilegal de lemne prin faţa casei sale. Cristea Ioniţă a depus o plângere împotriva agenţilor de poliţie, iar în urmă cu câteva zile, magistraţii au respins una dintre cererile acestuia, rămânând ca bărbatul să achite doar o amendă de 500 de lei.

Procesul a furat mai mult de un an. Localnicul s-a plâns că agenţii de poliţie au fost la faţa locului în urma apelului la 112 din data de 25 august 2017 prin care el a sesizat faptul că două persoane încercau să deterioreze drumul de acces la DN 74, că aceeaşi faptă contravenţională au repetat-o şi a doua zi, respectiv transportul de lemne fără aviz de însoţire, motiv pentru care în data de 26 august 2017 a apelat din nou nr. 112, invitând agenţii de poliţie în pădure , la locul unde se efectua transportul de lemne. „Arată în continuare că avea o bănuială rezonabilă că transportul de buşteni prin tragere era efectuat fără avize. A solicitat şi angajarea răspunderii celor doi locuitori care trăgeau lemnele, apreciind că sunt îndeplinite condiţiile răspunderii civile material”, se arată în dosar.

Explicaţia poliţiştilor: „nemulţumirea sa nu e o urgenţă”

Poliţiştii au susţinut că nu s-au confirmat cele reclamate de localnic. „Pentru aceste motive, petentul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 500 lei în data de 25 august 2017, iar în data de 26 august 2017 cu aceeaşi sumă. Intimata arată că drumul care permite accesul la locuinţa petentului nu se află în proprietatea acestuia, pentru a putea îngrădi accesul acelor persoane, petentul neprezentând documente în acest sens. Totodată, organele de poliţie i-au explicat petentului că această nemulţumire a sa nu constituie o urgenţă. În ciuda acestor aspecte, în ziua următoare petentul a apelat din nou SNUAU 112, însă din nou nu s-au confirmat cele reclamate, nu s-a găsit nici o persoană la faţa locului, rezultatul fiind negativ”, se arată în dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imaginile virale care au revoltat zeci de mii de oameni: „Aurul verde al ţării, oxigenul nostru, trimis la export”

Păduri tăiate ilegal. Poliţiştii au confiscat zeci de metri cubi de lemne din curtea unor exploatări forestiere

Pagube imense lăsate de camioanele cu lemne care circulă prin sate: „Am rămas şi bătuţi, şi cu banii luaţi”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite