Cazul cutremurător al morţii unei tinere 24 de ani, în spitalul din Hunedoara. Ce a dezvăluit ancheta internă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Popa. FACEBOOK
Roxana Popa. FACEBOOK

Moartea fulgerătoare a unei tinere de 24 de ani, la Spitalul municipal din Hunedoara, a stârnit controverse. Au fost prezentate primele concluzii ale anchetei.

Au trecut zece zile de la moartea Roxanei Popa, o tânără de 24 de ani, din Hunedoara, care s-a stins din viaţă în spitalul municipal. Tragedia i-a uluit pe foştii apropiaţi ai Roxanei.

Anchetă la spitalul din Hunedoara după moartea fulgerătoare a unei tinere de 24 de ani

Moartea fulgerătoare a unei tinere de 24 de ani a cutremurat comunitatea din Hunedoara

Controversele morţii de COVID-19 a episcopului Gurie, la 52 de ani. Medic: „S-a întâmplat ceva groaznic” VIDEO

Mircea Claudiu Costa, primarul comunei Cerbăl şi apropiat al Roxanei, a fost unul dintre cei care au reclamat că „Roxana putea fi salvată, dacă era tratată cu mai multă atenţie de la prima prezentare la Urgenţă”.

Tânăra a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Hunedoara în ziua de 3 noiembrie, iar după investigaţiile medicale, nu a rămas internată. A doua zi, în 4 noiembrie, a fost adusă din nou la UPU. Atunci a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, însă organismul fetei a cedat la câteva ore după operaţie.

„Nu este culpă medicală”

O anchetă a fost declanşată la spital, pentru a elucida împrejurările decesului Roxanei, iar luni, au fost prezentate primele concluzii ale cercetării.


Roxana Popa. Facebook

roxana popa foto facebook

„Există o comisie de analiză a deceselor intraspitaliceşti, din care fac parte cinci medici primari (de la ATI, Chirurgie, Ginecologie, Anatomie Patologică şi directorul medical – subsemnatul). Am luat toate actele existente în momentul de faţă – adică prezentarea de prima dată la UPU, cu tot ce înseamnă foi de observaţie de la UPU, foaia de observaţie de a doua zi, toate analizele, întreg traseul pacientei, am luat declaraţii medicilor. Avem o concluzie preliminară, deci nu definitivă. În momentul de faţă nu putem spune că există vreo deficienţă sau vreo culpă medicală”, a declarat, pentru adevarul.ro, dr. Bende Barna Gavril, directorul medical al Spitalului municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

Concluziile finale vor fi prezentate în momentul în care comisia va avea la dispoziţie şi rezultatele analizelor efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi, mai ales, analizele de histopatologie (probe prelevate din organele tinerei, la autopsie), efectuate la Institutul de Medicină Legală Timişoara, a mai precizat medicul. O peritonită toxico-septică ar fi cauzat moartea tinerei, susţin medicii.

Analizele efectuate la IML Timişoara ar putea clarifica însă cauzele evoluţiei fulminante, într-un timp foarte scurt, a acesteia, până la decesul pacientei, susţine directorul medical al spitalului din Hunedoara.

Roxana Popa a fost elevă a Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, a absolvit Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi lucra la Primăria Comunei Cerbăl.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Anchetă la Spitalul judeţean din Deva. Un medic a fost reclamat că a operat greşit la cap un pacient

Incident la Zoo Hunedoara. Un turist i-a rupt cornul unui căprior şi l-a ascuns pentru a-l lua ca trofeu VIDEO

Politicianul român care şi-a ucis amanta, subiectul unei drame TV în Irlanda. De ce a comis înfiorătoarea crimă

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite