Cartierul palatelor cu turnuleţe înfundat cu gunoaie. Romii bogaţi şi „mândri” au lăsat primăria să îi scoată din mizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul palatelor cu turnuleţe de la marginea Hunedoarei a fost ecologizat de primăre, după ce localnicii nu au mai binevoit să îşi ridice gunoaiele menajere care sufocau zona din faţa clădirilor suprateajate.

Romii bogaţi din Hunedoara au investit milioane de euro în construirea palatelor luxoase, însă nu şi-au mai făcut curăţenie în faţa proprietăţilor lor, astfel că în aceste locuri s-au adunat cantităţi impresionante de gunoaie.

Localnicii nu s-au arătat interesaţi de ecologizarea unei zone care strâneşte nemulţumiri turiştilor care vizitează Hunedoara şi au lăsat acest lucru pe seama Primăriei Hunedoara. Angajaţii instituţiei şi beneficiarii ajutoarelor sociale au fost trimişi, marţi, să cureţe mizeria din faţa vilelor cu turnuleţe. Au adunat mai mulţi saci de gunoaie menajere, iar zona care s-a dovedit cel mai dificil de ecologizat a fost cea învecinată magazinului în faţa căruia petrec localnicii. Pe dealurile din aceeaşi zonă, adevărate gropi de gunoaie menajere s-au format în ultimii ani, prin „grija” oamenilor locului.

Cartierul de vile cu turnuleţe de la intrarea în municipiul Hunedoara a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani. Zeci de palate au fost construite sau se află în diverse stadii de construcţie, într-o zonă care încă uimeşte prin contrastele sociale. Turiştii care se opresc pe marginea şoselei, pentru a fotografia palatele, pot vedea aici clădiri cu trei etaje şi zeci de camere, cu porţi aurite şi garduri din marmură, învecinate cu bordeie de cărămidă sau de lut, pentru care proprietarii nu au mai avut bani de tencuială. Tot aici, vizitatorii pot găsi, în curţile întinse ale castelelor ţigăneşti, maşini de lux cu numere străine, estimate la câteva zeci de mii de euro.

image

„Certaţi” cu Fiscul
Potrivit informaţiilor de la Primăria Hunedoara, unele familii de romi aveau în anii trecuţi în proprietate chiar şi zece imobile. Multe dintre vile au fost construite fără acte, iar altele, aflate în construcţie, au o situaţie incertă. În urma verificărilor efectuate de angajaţii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara (DGRFP), în cadrul Programului de conformare al persoanelor fizice cu averi mari, reprezentanţii statului au stabilit că romii bogaţii nu şi-au achitat taxe în valoare de sute de mii de lei la stat. În cazul unora dintre proprietarii de palate au fost instituite sechestre pe imobilele acestora.

image

În Hunedoara, palatele ţigăneşti au început să fie construite în urmă cu mai bine de un deceniu. În trecut, cartierul era socotit unul sărac, cu case şi cătune răsfirate de-alungul unor drumuri de ţară, nu departe de fosta groapă de gunoi a oraşului, de serele Hunedoarei, de fosta unitate militară şi un depou de autobuze. Afacerile cu fier de pe urma imensului combinat siderurgic al Hunedoarei, intrat în declin la în anii 1990 şi mai apoi activitatea infracţională din Occident le-au adus venituri importante proprietarilor de palate din Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

FOTO O nuntă ţigănească a sfidat un oraş întreg. Romii au defilat cu zeci de maşini de lux în cel mai sărac cartier, iar omul care le-a stricat cheful a fost amendat

O nuntă ţigănească, la care au participat peste 700 de invitaţi, a dus la paralizarea circulaţiei pe străzile Petroşani. Romii au blocat traficul rutier cu zeci de maşini de lux, iar un cartier întreg, unul dintre cele mai sărace ale municipiului, a fost locul petrecerii.

Poveştile terifiante ale ţiganilor români de acum patru secole: folosiţi drept călăi, fiindcă ungurii nu practicau „o slujbă atât de mârşavă“

Cei mai mulţi dintre călătorii care au povestit despre peripeţiile lor în ţinuturile Transilvaniei, Ţării Româneşti şi Moldovei, s-au arătat uimiţi de modul de viaţă al ţiganilor, o comunitate care, în trecut, nu putea trece neobservată. I-au fascinat obiceiurile lor, unele dintre ele de neînţeles pentru occidentali.

Cei mai bogaţi romi din Hunedoara şi-au construit ilegal palatele cu turnuleţe. Au primit amenzi de câte 10.000 de lei

Poliţiştii locali din Deva au amendat trei romi bogaţi, membrii ai familiei Anghel, care şi-au ridicat palate la marginea municipiului, fără a avea autorizaţii. Şi în Hunedoara au avut loc controale în cartierul palatelor, însă autorităţile nu au dat amenzi pentru construcţiile aflate în ilegalitate, ci doar somaţii.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite