Carantină în localitatea Zam din judeţul Hunedoara. Incidenţa Covid 19 a depăşit 18 cazuri la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ.
Foto: ARHIVĂ.

Localitatea Zam din judeţul Hunedoara a intrat în carantină zonală, după ce numărul cazurilor de Covid 19 a  înregistrat o creştere alarmantă  pentru autorităţi.

Începând de sâmbătă, 2 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, în satul Zam a fost instituită măsura carantinării zonale.

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Oraşele Deva şi Hunedoara şi opt comune sunt în Scenariul roşu

COVID 19 în judeţul Hunedoara. Rata infecţiilor s-a dublat într-o săptămână. Localităţile din Scenariul roşu

Deva şi Hunedoara în „Scenariul roşu” COVID 19. Aici sunt jumătate din cazurile din judeţ

„Decizia a fost luată prin Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 7619 din 1 octombrie 2021, având în vedere situaţia epidemiologică din localitate, generată de virusul SARS COV 2, având ca rezultat o incidenţă de 18,82 cazuri la 1.000 locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă”, a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Autorităţile au impus restricţii în localitatea Zam. Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. O altă restricţie se referă la limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri. Ieşirea persoanelor din locuinţă este permisă doar pe bază de declaraţie pe propria răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator.

Restricţii au fost impuse şi cu privire la circulaţia localnicilor în afara gospodăriei. Printre excepţii se numără localnicii care au fost vaccinaţi împotriva Covid 19 şi persoanele care se deplasează în scop profesional.

Mai puteţi citi şi:

Deva şi Hunedoara, „lovite” de COVID 19. Mai mulţi copii sunt în spital, infectaţi cu noul coronavirus

Medicul Lidia Dobrei a murit. Mesajul emoţionant al doctoriţei, din spital, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Un centru de testare COVID 19 din Deva a fost închis în urma unui control al DSP Hunedoara

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite