Articole pirotehnice, îngropate de suporteri înaintea meciului Corvinul Hunedoara - CFR 1907 Cluj

0
Publicat:

Jandarmii din Hunedoara au descoperit mai multe tipuri de articole pirotehnice într-o groapă săpată în incinta arenei sportive, în dreptul sectorului peluzei echipei-gazdă.

Locul unde au fost ascunse articolele pirotehnice de către suporteri FOTO IJJ Hunedoara
Locul unde au fost ascunse articolele pirotehnice de către suporteri FOTO IJJ Hunedoara

Jandarmeria asigură măsurile de ordine publică la evenimentul sportiv Cupa României (Corvinul 1921 Hunedoara - CFR 1907 Cluj).

În acest context, marți, 2 aprilie 2024, în jurul orei 15.00, în urma unei acțiuni desfășurate de către efectivele de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, la stadionul Michael Klein din Hunedoara, au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice într-o groapă săpată în incinta arenei sportive, în dreptul sectorului peluzei echipei-gazdă.

Suporterii ascunseseră mai multe baterii de artificii FOTO IJJ Hunedoara
Suporterii ascunseseră mai multe baterii de artificii FOTO IJJ Hunedoara

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că un grup restrâns de suporteri a săpat groapa și a ascuns materialele pirotehnice (baterii de artificii, petarde, fumigene, stroboscoape). În prezent, se desfășoară activități specifice pentru constatarea și predarea materialelor pirotehnice către efectivele poliției”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Hunedoara.

În groapa săpată de suporteri s-au găsit și petarde FOTO IJJ Hunedoara
În groapa săpată de suporteri s-au găsit și petarde FOTO IJJ Hunedoara

Oamenii legii precizează că participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Membri ai galeriei Rapidului, reținuți de procurori

Un incident similar a avut loc și pe stadionul Giulești din Capitală. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, în 14 martie 2024, reţinerea pentru 24 de ore a 16 membri ai galeriei Rapidului, într-un dosar în care sunt acuzaţi că foloseau ilegal materiale pirotehnice pe stadioane în timpul desfăşurării meciurilor de fotbal. 

În schimb, preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost lăsat în libertate, el având calitatea de suspect.

Membrii galeriei Rapidului ascundeau materialele pirotehnice, înainte de începerea meciurilor, într-o „cameră secretă" amenajată într-o toaletă pentru bărbaţi de pe Stadionul Giuleşti, relevă ancheta procurorilor.  

Potrivit datelor din anchetă, pe 29 octombrie 2023, jandarmii au efectuat un control în zona Peluza nord a Stadionului Giuleşti, secţiunea 119 - 120, unde au găsit într-un grup sanitar destinat bărbaţilor patru saci ce conţineau 371 de articole pirotehnice - petarde, fumigene, torţe, combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic,

Materialele pirotehnice erau ascunse într-un spaţiu din grupul sanitar, mascat de o uşă în peretele acoperit cu faianţă. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a pus sub acuzare 17 persoane în acest caz, printre care se află şi preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae.

Acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi distrugere.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite