Amfiteatru şi lac artificial în Parcul Corvin. Planuri pentru „plămânul verde” al Hunedoarei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Corvin. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Parcul Corvin. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Un lac artificial şi un amfiteatru vor fi amenajate în Parcul Corvin, conform planurilor administraţiei locale din Hunedoara.

Primăria Hunedoara a scos la licitaţie publică realizarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru reabilitarea şi modernizarea Parcului Corvin. Cheltuielile cu documentaţia se ridică la 80.000 de lei.

GALERIE FOTO CU PARCUL CORVIN ŞI SCHIŢELE PROIECTULUI

Parcul Corvin a fost înfiinţat în 1956, în anii în care a fost construit primul cartier de blocuri al Hunedoarei, cartierul „Oraşul Muncitoresc”.

În anii 2000, terenul său de circa 35.000 de metri pătraţi a fost dat în concesiune unei societăţi private, care a construit o clădire în mijlocul parcului unde urmau să funcţioneze un restaurant şi alte spaţii comerciale şi de recreere.

Timp de mai mulţi ani, investiţiile în reamenajarea parcului au lipsit, în timp ce construcţia cu două etaje nu a mai fost dată în folosinţă. În urma unui proces, primăria şi-a recuperat parcul, iar în 2019 „clădirea – fantomă”, ridicată prin încălcarea legii, a fost demolată. În locul ei a rămas un teren viran. Situaţia se va schimba, potrivit planurilor municipalităţii.


Schiţa proiectului. Foto: SEAP

Investiţia prevede crearea unor spaţii de socializare li promenadă, realizarea unor plantaţii de arbori şi zone verzi, crearea unor locuri de joacă pentru copii, realizarea unor alei pietonale, amenajarea unui skate-park, a unui foişor şi a unei piste de alergat, construcţia unui amfiteatru cu 500 de locuri, dotarea parcului cu toalete publice, realizarea unei fântâni arteziene şi a unui lac artificial, amplasarea unui sistem WI-FI, a unui sistem de supraveghere video, realizarea irigării automatizate şi a iluminatului ambiental. Sursa de finanţare pentru o astfel de investiţie sunt programele europene.

parcul corvin hunedoara


Schiţa proiectului. FOTO: SEAP

parcul corvin hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum reuşeşte o văduvă să se bucure de viaţă în ţinutul dezolant al combinatului din Hunedoara FOTO VIDEO

Ce s-a ales de calea ferată a Hunedoarei, pe care circulau trenurile cu mii de muncitori ai combinatului VIDEO

Cum a fost tăiat la fier vechi combinatul „Victoria” Călan. Imagini rare din 2003 cu colosul siderurgic

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite