Un bulgar a încercat să scoată din țară o mașină de lux furată: cât valorează Mercedesul

0
0

Un cetăţean bulgar s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în timp ce încerca să scoată din România, prin PTF Giurgiu, pe o platformă, un autoturism Mercedes benz furat din Belgia.  

Bărbatul încerca să iasă cu mașina din România FOTO Shutterstock
Bărbatul încerca să iasă cu mașina din România FOTO Shutterstock

  "În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control o autoutilitară marca Ford, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care transporta pe platformă un autoturism, marca Mercedes, model GLE 350, an fabricaţie 2019. Cu ocazia efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul tractat se află în atenţia autorităţilor din Belgia, figurând ca bun căutat pentru confiscare", se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

Conducătorul autoutilitarei a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul se afla în litigiu, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, din Belgia în Bulgaria, scrie Agerpres. Autoturismul, estimat la o valoare de 300.000 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Prinși la volanul unor mașini căutate în alte state

La jumătatea lunii noiembrie, polițiștii de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat mai mulți cetățeni ucraineni care s-au prezentat la graniță la volanul unor mașini căutate în alte țări. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit două autoturisme marca Opel Astra și Mercedes, căutate de către autoritățile din Polonia și Slovacia, aflate în posesia unor cetăţeni ucraineni.

Autoturismele, evaluate la aproximativ 123.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Isaccea -Garda de Coastă au descoperit un autoturism marca Toyota Yaris, căutat de către autoritățile din Grecia, aflat în posesia unui cetăţean ucrainean, transmite Garda de Coastă într-un comunicat de presă.  

Autoturismul, evaluat la aproximativ 75.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Giurgiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri