Marcă înregistrată: CSS Giurgiu pierde din nou, la limită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de baschet masculin CSS Giurgiu a pierdut sâmbătă, 7 decembrie, la limită, scor 79-82, partida susţinută în deplasare, în compania formaţiei Energia Rovinari. Jocul a contat pentru cea de-a XII-a etapă a Diviziei A şi a consemnat cea de-a zecea înfrângere consecutivă pentru nou-promovata în primul eşalon.

Giurgiuvenii au fost (pentru a câta oară?!) foarte aproape să se impună pe terenul formaţiei gorjene, însă n-au reuşit nici de această dată să gestioneze finalul de meci.

Elevii antrenorului Alin Guţă au început mai greu partida, fiind conduşi la jumătatea primului sfert cu scorul de 6-14. Kraemer şi Stănescu au dat semnalul revenirii, cei doi reuşind să transforme două aruncări de la mare distanţă şi să se apropie la două puncte pe tabelă. Până la urmă gazdele aveau să îşi adjudece primul sfert (24-20) şi să îşi mărească avantajul pe tabelă în primele minute ale sfertului secund (33-23 în minutul 13).

Ghinionul gorjenilor a fost că Bosko Stojakovic, playmaker-ul oaspeţilor şi-a intrat în mână reuşind 11 puncte cu ajutorul cărora giurgiuveniiau intrat la cabine cu numai patru puncte în minus faţă de Energia (scor 44-40).

Lucrurile s-au schimbat în momentul reluării jocului, sportivii giurgiuveni predând o adevărată lecţie de baschet: 18-11 pentru oaspeţi în sfertul trei şi 58-55 pe tabelă. Ultimele zece minute au fost pline de dramatism, cele două combatante alternând succesiv la conducere.

Mai experimentaţi, gorjenii reuşesc să se desprindă la 8 puncte cu trei minute înainte de final (77-69) însă oaspeţii revin spectaculos când mai erau douăzeci de secunde de joc: 80-79.

Nikolic transformă o singură aruncare din cele două „libere” (81-79) însă lipsa de reacţie a baschetbaliştilor giurgiuveni face ca acesta să recupereze mingea. A urmat un nou fault, şi încă două „libere” pentru Energia, una dintre ele fiind valabilă (82-79). Kraemer a încercat să ducă meciul în prelungiri însă aruncarea sa nu şi-a atins ţinta.

Vlaicu, la al treilea double-double din acest sezon
De la învinşi s-au remarcat coordonatorul de joc Bosko Stojakovic (27 de puncte,, 6 recuperări, 5 pase decisive şi un indice de 30 la eficienţă) dar şi pivotul Cătălin Vlaicu, cel care a reuşit al treilea double-double stagional (15 puncte, 13 recuperări).

De cealaltă parte, pericolul principal pentru giurgiuveni a fost Louis Darby, cel care a încheiat meciul cu 18 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive şi un indice de 32 la eficienţă.

Următorul meci al echipei CSS Giurgiu va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, pe teren propriu, contra „lanternei roşii” Politehnica CSS Unirea Iaşi.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite