Locuitorii din Giurgiu, în pericol de a rămâne fără căldură. Primarul cere ajutorul Guvernui: „Nu aş vrea să ne considerăm refugiaţi în propria ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Începând de săptămâna viitoare, marţi, locuitorii din Giurgiu ar putea rămâne fără căldură. Edilul Adrian Anghelescu a explicat că primăria nu mai are bani pentru agentul termic şi a cerut ajutorul Guvernului. Singurele clădiri care vor fi încălzite sunt Spitalul Judeţean şi instituţiile sociale.

„Am epuizat toate resursele, inclusiv toate veniturile pe care le avem la Direcţia Taxe şi Impozite. (...) Nimeni nu se aştepta să ne ducem cu scumpirile de cinci ori. Nu mai vorbesc de energia electrică. Într-un oraş sărac unde majoritatea angajaţilor au salarii sub 2.000 de lei net, nu aş vrea să ne considerăm refugiaţi în propria ţară.

N-aş putea niciodată să cer unor locuitori din Giurgiu sau unei familii cu un apartament cu două camere, actualmente cu o subvenţie de 75%, în loc de 5 milioane lei vechi pe lună să plătească 20 de milioane. Chiar dacă aş face acest lucru, oricum acele familii nu ar avea bani să plătească, lucru care ne-ar aduce tot în acest blocaj pentru că mi-ar fi necesari bani în avans pentru achiziţia de gaz”, a declarat Adrian Anghelescu, primarul din Giurgiu, pentru Digi24.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă o echipă a Guvernului este în dialog permanent cu autorităţile din Giurgiu pentru a evalua problema, astfel încât să poată fi găsite soluţiile necesare. 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite