Incendierea sălii de joc a unui candidat AUR nu este răzbunare politică. Doi dintre suspecţi au fost arestaţi

0
Publicat:

Aproape de miezul nopţii de 22 aprilie, prin serviciul de urgenţă 112, agenţii Secției nr. 3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați în legătură cu un incendiu care a izbucnit la o sală de jocuri mecanice din localitatea Cosoba, județul Giurgiu. Joi, doi din cei patru suspecţi în acest caz au fost arestaţi preventiv.

Foto arhivă
Foto arhivă

După primirea apelului, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, une au constatat că sala de jocuri respectivă a ars în totalitate, împreună cu mai multe bunuri aflate în interior.

Administratorul societății comerciale respective, care candidează la alegerile de duminică la Primăria Joiţa din partea AUR, a spus că spaţiul era închis din data de 14 aprilie, astfel că în noaptea incendiului nicio persoană nu s-ar fi aflat în interior, lucru confirmat ulterior de pompierii care au stins incendiul şi au confirmat că sunt doar pagube materiale. De altfel, prejudiciul creat este de aproximativ 180.000 de euro.

Iniţial, s-a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, dar, în urma cercetărilor, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată  în distrugere prin incendiere. Potrivit poliţiştilor, focul a fost pus cu intenţie, iar cei implicaţi în incendierea sălii de jocuri sunt trei bărbați (cu vârste cuprinse între 33 și 45 de ani) și o femeie, de 31 de ani, toți din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman.

Miercuri, 5 iunie, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Bolintin Vale, sprijiniți de cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, au efectuat o percheziție la locuința unuia dintre cei trei bărbați, unde a fost identificat autoturismul folosit pentru deplasarea la și de la locul faptei, potrivit comunicatului IPJ Teleorman.

Pe baza dovezilor obţinute, s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor patru suspecţi, dar numai doi dintre aceştia au fost reţinuţi până în prezent. Pentru ceilalţi doi, un bărbat şi femeia de 31 de ani, despre care se crede că ar practica prostituţia în cartierul Residence, instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă în lipsă, întrucât acestea se sustrag cercetărilor.

Potrivit aceloraşi surse, niciunul dintre cei patru incendiatori nu are nicio legătură cu vreun partid politic şi nu este vorba despre o răzbunare politică, aşa cum a transmis în spaţiul public, imediat după incendiu, candidatul AUR. 

Unele surse afirmă că administratorul sălii de jocuri s-ar fi cunoscut cu femeia de 31 de ani care acum este de negăsit.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite