A luat foc Clinica de Pediatrie III din Cluj-Napoca: 22 de copii și 27 de adulți au fost evacuați în siguranță

0
Publicat:

Un incendiu a avut loc vineri la Clinica de Pediatrie III din Cluj-Napoca, iar 49 de persoane au fost evacuate, inclusiv 22 de copii. Nu sunt victime.

Zeci de copii evacuați dintr-un spital din Cluj - Foto Arhiva
Zeci de copii evacuați dintr-un spital din Cluj - Foto Arhiva

Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au fost alertaţi în urmă cu puţine momente cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la etajul doi al Clinicii de Pediatrie III. Mai exact, incendiul a afectat camera tehnică, fiind lichidat rapid. Ca măsură de precauţie, s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor 22 de minori, alături de 21 de părinţi, respectiv 6 cadre medicale. Din fericire, niciuna dintre aceste persoane nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare. La misiune au fost alocate trei autospeciale cu apă şi spumă, autoscara, două echipaje SMURD de terapie intensivă mobilă, precum şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean", informează ISU Cluj, potrivit Agerpres. 

Au fost evacuați preventiv 22 de copii, alături de 21 de părinți și 6 cadre medicale. 

Incendiul s-a limitat la o suprafață de aproximativ 4 metri pătrați, afectând doar camera tehnică. Incendiul, generat cel mai probabil de un scurtcircuit, a fost stins rapid. 

Personalul medical s-a mobilizat exemplar în gestionarea situaţiei de urgenţă, iar pacienţii au fost mutaţi în alte saloane. Forţele se retrag la bază", adaugă ISU Cluj. 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite