Hramul Bisericii Greceşti din Giurgiu este sărbătorit din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moaşte şi icoane făcătoare de minuni vor poposi la hramul Bisericii Buna Vestire
Moaşte şi icoane făcătoare de minuni vor poposi la hramul Bisericii Buna Vestire

Zilele acestea, mai exact la acest sfârşit de săptămână, Biserica Buna Vestire (Grecească) din oraşul nostru îşi sărbătoreşte hramul. Cu acest prilej, vor fi aduse Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Letca Nouă şi moaştele Sfântului Ioan Rusul de la Slobozia.

„Însemnătatea dogmatică a praznicului Bunei Vestiri şi importanţa acestuia în iconomia credinţei ortodoxe este una covârşitoare, deoarece, prin Fecioara Maria, Fiul lui Dumnezeu a putut deveni om pe deplin”, declara, pentru Adevărul, preotul paroh al Bisericii Greceşti, Tudor Georgian Bogdan.

Ca în fiecare an, şi anul acesta, în ziua de 25 martie, Biserica Buna Vestire îşi sărbătoreşte hramul. Manifestările religioase dedicate praznicului vor debuta sâmbătă, 24 martie, de la ora 16.00, când un sobor de preoţi şi diaconi vor oficia Slujba Acatistului şi a Vecerniei cu Litie.

Duminică, 25 martie, în ziua de praznic, părintele Emanuel Stuparu, vicar administrativ, delegatul Preasfinţitului Părinte Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi va săvârşi Sfinţirea Apei, Sfânta Liturghie şi parastasul în cinstea ctitorilor şi a preoţilor care au slujit în această biserică.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite