FOTO Gino a făcut cinste. Noul preşedinte al LPF a închiriat un restaurant pe malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gino Iorgulescu (57 de ani) s-a ţinut de promisiune şi a organizat o masă festivă la care a invitat foste glorii ale fotbalului din Giurgiu dar şi prieteni din copilărie. Petrecerea a avut loc marţi după-amiază la un restaurant cu profil pescăresc de pe malul Dunării.

Noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal n-a uitat oraşul în care s-a născut şi în care a făcut primii paşi în fotbal. Acesta a închiriat pentru câteva ore un restaurant aflat pe malul Dunării în care a invitat mai mulţi prieteni din copilărie dar şi foste glorii ale fotbalului giurgiuvean.

“Era momentul să începem să ne mai întâlnim foştii jucători, colegi, conducători care au fost în activitatea fotbalistică de la Giurgiu. Acum să vedem dacă ne mai recunoaştem, suntem schimbaţi total. Vreau ca de acum înainte să ne vedem în fiecare an pentru că avem o vârstă care nu ne mai permite multe întâlniri şi trebuie să speculăm ceea ce avem” a declarat Gino Iorgulescu.

În afară de meniurile care au inclus mai multe feluri de mâncare şi băuturi fine, cei prezenţi au primit cadouri simbolice din partea lui Gino Iorgulescu dar şi ale clubului FC Astra.

Mâncăruri fine pentru zeci de invitaţi

Peste 60 de persoane au fost prezente la eveniment, printre acestea numărându-se fostul internaţional Narcis Coman şi o serie de alte glorii locale precum Viorel Leşeanu (Sportul Studenţesc şi Rapid), Vasile Mustaţă (Ceahlăul, Dinamo şi Farul), Gheorghe Penescu sau Tudorel Spoială.

Au mai fost prezenţi Emil Câinaru (primul antrenor al lui Gino Iorgulescu), dramaturgul şi cronicarul sportiv Mircea M. Ionescu (directorul teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu), senatorul Lucian Iliescu, primarul Nicolae Barbu, comisarul Clement Ilie dar şi reprezentanţi ai FC Astra în frunte cu Ioan Niculae.

„Consider că este o întâlnire de bun augur înainte de Sărbători; să schimbăm impresii pe tema fotbalului şi să ne aducem aminte de copilărie, să nu uităm de unde am plecat” (Gino Iorgulescu, preşedinte LPF)

Trebuia să devină medic

Nu a lipsit nici cel care l-a dus pe Gino Iorgulescu pentru prima dată la stadion, Alecu Iorgulescu, la sugestia cărora a fost ţinut un moment de reculegere pentru foştii fotbalişti de la Dunărea şi Olimpia Giurgiu dispăruţi premtur.

„Tata şi cu unchiul meu care din păcate nu mai este printre noi m-au îndrumat către fotbal. Mama avea alte gânduri cu mine. Spre exemplu am studiat cinci ani vioara plus că trebuia să merg la Facultatea de Medicină, chiar m-am pregătit mult timp pentru acest lucru” a declarat Gino Iorgulescu, acesta recunoscând că „mirajul fotbalului şi gaşca de prieteni de pe stradă mă trăgeau tot la stadion”.

Biologia pe care o studia pentru Medicină l-a ajutat până la urmă pe Gino Iorgulescu să intre la ANEFS, giurgiuveanul făcând carieră la echipa „studenţilor bucureşteni”, Sportul.

„Încălţat” de un giurgiuvean de la Farul

Prima pereche de ghete a primit-o de la un jucător giurgiuvean aflat în acea perioadă „pe val”.

„Primele ghete care le-am încălţat mi le-a dat Constantin Mareş, care juca la Constanţa. A venit, m-a văzut jucând şi mi le-a făcut cadou la finalul meciului. Aveam şi piciorul mai mare aşa că s-au potrivit la fix” rememorează şeful LPF.

A visat mereu să ajungă în Naţională

Acesta recunoaşte că a avut mai multe repere fotbalistice chiar în oraşul natal şi că dorinţa sa cea mai mare a fost aceea de a îmbrăca tricoul echipei naţionale.

„Am muncit foarte mult pentru că mi-am dorit să ajung la echipa naţională. Aveam şi exemple, Narcis Coman, Gheorghe Grozea. Cu Grozea stăteam pe aceeaşi stradă. Era un anturaj care te împingea vrând nevrând către fotbal şi performanţă” a mai spus Gino Iorgulescu.

Impresionaţi de gestul lui Gino

 „Se vede că are suflet pentru oraşul Giurgiu. A chemat toţi fotbaliştii şi prietenii la un pahar de vin, o friptură. Sunt foarte fericit că sunt aici alături de toţi băieţii ăştia, tot ce văd aici e de la Gino. Nu ne aşteptam ca cineva să facă aşa ceva pentru fostele glorii. Pentru noi a rămas un gentleman” a spus Vasile Mustaţă, fost jucător la Dunărea Giurgiu şi un adevărat idol la Ceahlăul Piatra Neamţ.

Mircea M. Ionescu l-a eliminat de pe teren

Dramaturgul Mircea M. Ionescu, actualmente director al teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu a rememorat câteva întâmplări avându-l în prim-plan pe Gino Iorgulescu.

„Pe prietenul meu Gino Iorgulescu l-am eliminat ca arbitru. Ţin minte că a fost la un meci amical între Lotul de Tineret şi Sportul Studenţesc 4-3 după ce Sportul conducea cu 3-1. Trebuia să-l elimin şi pe Mircea Sandu că m-a înjurat atunci. L-am înjurat şi eu dar pe şest cum se spune. Nu aveam cum să elimin atunci doi jucători în acelaşi moment”.

Gino şi Mircea M. Ionescu aveau să se „întâlnească” din nou peste patru zile, de această dată în calitate de jucător – jurnalist.

„Am urmărit meciul dintre SC Bacău şi Sportul Studenţesc şi am scris despre el în ziarul… Sportul. S-a încheiat atunci 3-0 pentru Sportul. Ce notă i-am dat lui Gino? Zece!” povesteşte Mircea M. Ionescu.

Şi-a donat jumătate din salariu pentru fotbaliştii aflaţi în suferinţă

Prima măsură luată de Gino Iorgulescu în momentul în care a devenit preşedintele LPF a fost una fără precedent în fotbalul românesc.

Acesta a decis să-şi doneze lună de lună jumătate din salariu pentru a-i ajuta pe foştii fotbalişti care azi se zbat în sărăcie sau sunt grav bolnavi. Până în acest moment doar secretarul LPF i-a urmat gestul.

„Sunt foarte mulţi fotbalişti care au probleme de sănătate. Le este foarte greu să facă faţă necesităţilor pentru a se însănătoşi. Salariul pe care-l avea domnul Dragomir era foarte mare şi am renunţat la jumătate să fac un fond pentru aceşti jucători. Poate în viitor vor fi şi alţii care vor face acest gest. Avem preocupare să facem ceva permanent. E un lucru mărunt ceea ce am făcut eu. Ar trebui făcut ceva asemănător la nivel naţional” a mai spus Gino Iorgulescu.

Fonduri europene pentru sectorul juvenil

Acesta susţine că a revenit în fotbal după o lungă absenţă pentru a sprijini fenomenul şi a colabora cu autorităţile centrale.

„De asta am hotărât să revin în fotbal, să încerc să fac ceva pentru ajutorarea acestui fenomen. Cum am declarat la alegeri am un program de care vreau să mă ţin, să îl respect. Principala preocupare este să obţinem nişte facilităţi fiscale pentru sport în general, nu numai pentru fotbal. Sănătatea unui popor se reflectă în sport. Cei care pot să ne ajute sunt politicienii” a mai spus Gino Iorgulescu.

O altă preocupare a fostului internaţional este legată de sectorul juvenil. Acesta intenţionează la apariţia unor parteneriate cu mai multe Consilii Locale pentru apariţia unor centre de copii şi juniori care să atragă fonduri europene.

Mesaj pentru giurgiuveni

Preşedintele LPF a avut un mesaj de Sărbători şi pentru toţi giurgiuvenii despre care a declarat că i-a simţit alături la alegerile pentru şefia LPF.

„Am simţit că giurgiuvenii au fost alături de mine în campania privind candidatura mea la Liga Profesionistă de Fotbal. Le mulţumesc pentru sprijin şi le doresc sărbători fericite, să fie îndestulătoare şi cel mai important: sănătate multă!”

Gino Iorgulescu s-a născut la 15 mai 1956 în Giurgiu. Acesta a evoluat de-a lungul carierei la patru formaţii: Dunărea Giurgiu, Sportul Studenţesc, Progresul Bucureşti şi Beerschot Antwerpen (Belgia).

De asemenea a bifat 49 de selecţii la Naţionala de seniori a României pentru care a marcat 3 goluri şi a evoluat la Campionatul European din Franţa (1984).

După retragerea din carieră (survenită în 1989) s-a dedicat antrenoratului fiind „secundul” lui Mircea Rădulescu şi Cornel Dinu la echipa Naţională.

Între 1994 şi 2005 a fost preşedintele clubului FC Naţional (Progresul) Bucureşti.

La 14 noiembrie 2013 Gino Iorgulescu a fost ales preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, învingându-l pe Dumitru Dragomir.

Gino Iorgulescu mai are o soră şi un frate. Acesta este căsătorit şi are un băiat, Mario, care studiază în Elveţia.

VĂ MAI RECOMANDĂM:

Mitică de la Ligă, „pensionat“ de un giurgiuvean. Povestea lui Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF

Gino Iorgulescu este noul preşedinte LPF! Primele reacţii ale noului conducător

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite