Gino Iorgulescu este noul preşedinte LPF! Primele reacţii ale noului conducător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gino Iorgulescu, noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal FOTO Răzvan Păsărică
Gino Iorgulescu, noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal FOTO Răzvan Păsărică

Gino Iorgulescu este noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce a fost votat de 11 oameni din 18 posibili drept cel mai potrivit în a prelua „frâiele“ insituţiei.

Primele declaraţii date de Dumitru Dragomir după ce a fost detronat de la şefia LPF  

După câştigarea alegerilor Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu a susţinut prima sa conferinţă de presă, în calitate de preşedinte: „Dumitru Dragomir are multe merite în aceşti 17 ani. A ţinut competiţia sub control, a făcut lucruri bune, în rest încercăm să preluăm şi să îmbunătăţim. Vreau să mulţumesc cluburilor şi altor susţinători ai mei, prieteni, familie şi tuturor celor care m-au susţinut. Cred că am convins preşedinţii că ceea ce vreau să fac e bine pentru fotbalul românesc. Politicul... Vreau să ne ajute de acum încolo. În ceea ce priveşte campania mea, nu a fost implicat. Victor Ponta s-a bucurat şi m-a susţinut moral. Nu aveam cum să ştiu de aseară rezultatul, votul a fost astăzi (n.r. vineri). 

Cine e Gino Iorgulescu, omul care l-a dat jos pe Dumitru Dragomir din fruntea Ligii

Am învăţat de la Dragomir că trebuie să stai de vorbă cu toată lumea. Trebuie să aducem oamenii pe stadion, să atragem sponsori, să dăm valoare fotbalului. Cred că 16 echipe ar fi o soluţie bună pentru Liga I. Aş aduce şef străin la conducerea CCA, să se ocupe de coordonare. Nu am nicio obligaţie faţă de Gheorghe Ştefan. O să fac o listă de priorităţi, dar nu pot să vă spun că de mâine dau tot afară şi aia e. Nu sunt un om foarte prietenos. Stabilim de la început că vor fi conferinţe săptămânale, dar nu ştiu dacă voi vorbi eu mereu. Mă voi ocupa de lucruri mai importante. Eu vreau să fiu cât mai discret în ceea ce priveşte apariţiile mele la televizor“.

VIDEO EXCLUSIV Iorgulescu i-a făcut un rechizitoriu dur lui Dragomir şi i-a transmis un mesaj: „Vremea ta a trecut“. Cum vrea să revigoreze fotbalul

UPDATE 13.10 Gino Iorgulescu a fost ales noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, cu 11 voturi pro, printre cele pozitive fiind şi de la Steaua şi Dinamo.

UPDATE 12.00 Gheorghe Ştefan a declarat: „Dacă nu trădează nimeni, va fi 12-6 pentru Gino“.

UPDATE 11. 50 La sosire, Ioan Neculaie a fost întrebat de jurnalişti pe cine mizează pentru câştigarea alegerilor LPF. Patronul echipei FC Braşov a răspuns sec: „Soacră-ta!“. 

UPDATE 11. 40 Gino Iorgulescu: „Nu mă tem de nimic. Am mai pierdut până acum, nu ar fi prima oară. Vorbim după aceea“.

UPDATE 11.30 În faţa sediului LPF şi-au făcut apariţia trei persoane, care s-au declarat suporteri ai Rapidului, care îl contestă pe Dumitru Dragomir. În acest sens au fost afişate mesajele „Mitică hoţul“, „Mitică la puşcărie“ şi „Mitică ai nenorocit fotbalul“.

UPDATE 11.20 Adunarea Generală este programată pentru ora 12.00.

UPDATE 11.00 Dumitru Dragomir a ţinut să precizeze unor reporteri că a alegerile trecute nu a cerut sprijinul premierului de la acea vreme, Adrian Năstase.

EXCLUSIV Culisele candidaturii lui Gino Iorgulescu la şefia LPF: de ce se teme Dumitru Dragomir că poate fi dat jos din fruntea Ligii după 17 ani în funcţie  

Înainte de a intra în campania de alegeri pentru preşedinţia LPF, Dragomir susţinea că nu-i e teamă de niciun contracandidat, cu condiţie să nu se implice politicul în această luptă. Doar că, de ce-i era frică actualului preşedinte al LPF, nu a scăpat. 

Gino Iorgulescu, fost preşedinte al echipei FC Naţional, care vânează postul lui Dragomir, a adunat în seara dinaintea alegerilor nu mai puţin de zece preşedinţi de cluburi, la un hotel din Bucureşti, cu care a discutat şi a negociat votul de joi. Nimic surprinzător până aici, dar la întâlnire au sosit şi doi oameni importanţi din Guvernul României, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Potrivit sursei citate, cei doi politicieni susţin candidatura lui Iorgulescu la şefia LPF, însă nu au transmis clar preşedinţilor de club din Liga 1 cu cine să voteze. "Parcă Ştefan (n.r. Gheorghe Ştefan) era candidat, nu Iorgulescu. El a vorbit cel mai mult. Ponta şi Dragnea n-au spus clar "votaţi cu Iorgulescu!", ni s-a dat senzaţia că au venit să bată şaua ca să priceapă calul", a spus precizat un om care a participat la întâlnire şi care a dorit să rămână anonim.  

La reuniune s-au prezentat reprezentanţii cluburilor Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Ceahlăul, Oţelul Galaţi, Petrolul, FC Vaslui, Astra, FC Botoşani şi Viitorul, care, este de aşteptat să-l gireze pe Iorgulescu, chiar dacă în ultimul timp s-a vorbit că echipe precum Astra sau Dinamo îl vor susţine pe Dragomir în virtutea prieteniei dintre Ioan Niculae (patron al Astrei), respectiv Constantin Anghelache (preşedinte al lui Dinamo) cu actualul şef al Ligii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite