Fals ofiţer de informaţii, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. A fost prins în flagrant când primea bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţeri DGA foto: DGA
Ofiţeri DGA foto: DGA

Anchetatorii au descoperit că falsul ofiţer de informaţii folosea anumite însemne şi obiecte prin care crea aparenţa calătăţii sale oficiale.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu au finalizat cercetările în cazul unui bărbat acuzat de trafic de influenţă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Inculpatul, aflat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

În data de 15 martie, bărbatul a pretins suma de 1.000 de euro de la o persoană implicată într-un dosar penal. Acesta a pretins că are influenţă asupra ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu,care instrumentau acea cauză. 

„Din datele de anchetă a mai rezultat că inculpatul şi-a atribuit calitatea de ofiţer al unui serviciu de informaţii, calitate în care ar avea relaţii de colaborare cu funcţionari ai mai multor instituţii, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne, la percheziţia amănunţită efectuată cu ocazia prinderii în flagrant, fiind identificate obiecte şi însemne care aveau rolul de a crea aparenţa calităţii oficiale pretinse”, transmite DGA.

A doua zi, la 16 martie, ofiţerii D.G.A. au organizat prinderea flagrant a falsului ofiţer de informaţii, imediat după ce acesta a primit suma de 5.000 lei de la martorul denunţător.

„Prin extinderea cercetărilor, s-a mai stabilit că inculpatul în cauză a condus pe drumurile publice, în mod repetat, două autoturisme, în timp ce avea permisul de conducere anulat”, adaugă DGA. 

Vă recomandăm şi: 

Incendiu cu degajare mare de fum, în Giurgiu. Au ars zeci de anvelope şi deşeuri plastice provenite din dezmembrări de maşini VIDEO FOTO

Capcana afaceriştilor falşi de pe Facebook. Cum a fost păcălit un bărbat din Giurgiu de doi escroci din Galaţi

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite