De Ziua Naţională, mii de giurgiuveni au asistat la parada militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie s-au bucurat de un mare interes din partea giurgiuvenilor, cea mai „gustată” fiind parada militară din Piaţa Tricolorului. Mii de persoane au asistat la marşul condus de Regimentul Garnizoanei Giurgiu.

Ziua Naţională a României a scos în stradă mii de giurgiuveni, prezenţa numeroasă fiind pusă şi pe seama timpului frumos.

Activităţile organizate de autorităţile locale şi judeţene au debutat în Parcul Elevilor, în jurul orei 10.00, cu intonarea imnului naţional de către fanfara Centrului Cultural „Ion Vinea” şi depuneri de coroane la Monumentul Eroilor.

Pe lângă prefectul Carmen Crişu, primarul Nicolae Barbu şi preşedintele Consiliului Judeţean  Vasile Mustăţea, au participat, printre alţii veterani de război, reprezentanţi ai Garnizoanei Giurgiu, poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră dar şi o delegaţiei din Ruse (Bulgaria).

Moment perfect pentru campanie

De la eveniment nu aveau cum să lipsească oamenii politici. Cu mic, cu mare, aceştia au încercat să iasă în evidenţă la depunerile de coroane, asigurându-se astfel că au activitate şi sunt vizibili în rândul giurgiuvenilor de rând.

image

Foto

image
image

Coroanele au acoperit Monumentul Eroilor din Parcul Elevilor / FOTO Bogdan Vladu gallery-link

image

Alături de marea majoritate a candidaţilor pentru „parlamentare”, putea fi zărit senatorul Cezar Măgureanu (PSD) şi chiar „spaima loteriilor” Stelian Ogică (PRM).

Monumentului Eroilor din Parcul Elevilor i-a urmat Mausoleul din curtea Bisericii Eroilor. Un sobor de preoţi în frunte cu PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a ţinut o slujbă de pomenire pentru ostaşii căzuţi pe câmpurile de lupte, ulterior fiind depuse coroane de flori.

Parada militară, cea mai aşteptată

Ultima oprire a fost Piaţa Tricolorului din faţa Primăriei. De-o parte şi de alta a şoselei Bucureşti, mii de oameni aşteptau parada militară care a debutat după un scurt mesaj aparţinând prefectului şi primarului municipiului.

Parada a fost deschisă de Regimentul Garnizoanei Giurgiu, urmată de reprezentanţii ISU, Poliţiei Judeţene, Poliţiei Locale, Jandarmilor, Poliţiei de Frontieră şi voluntarilor de la Crucea Roşie Giurgiu.

Toate aceste instituţii şi-au prezentat ulterior şi autovehiculele din dotare, printre acestea fiind prezente şi „noutăţile” de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, achiziţionate recent în urma unui proiect european.
 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite