Circulaţie reluată pe patru drumuri din Giurgiu care au fost închise din cauza inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe patru drumuri din Giurgiu care fuseseră închise din cauza inundaţiilor a fost reluată, sâmbătă dimineaţă, în judeţ apele începând să se retragă, dar existând în continuare patru tronsoane de drum închise şi 12 comune afectate de inundaţii, informează Mediafax.

Drumul judeţean 412 C Podu Pescari - Bucşani - Goleasca, DJ 503 Răsuceni - Toporu, drumul comunal din localitatea Poarta Luncii şi DC 193 A Crevedia Mică - Priboiu Sfântu Gheorghe, închise în ultima perioadă din cauza inundaţiilor, au fost redate circulaţiei, anunţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, relatează Mediafax.

Conform unui comunicat dat publicităţii, sâmbătă, de CJSU, în acest judeţ apele au început să se retragă, însă sâmbătă sunt în continuare afectate din cauza inundaţiilor 12 localităţi, respectiv: Singureni, Iepureşti, Călugăreni, Roata de Jos, Bulbucata,Crevedia Mare, Bucşani, Clejani, Comana, Gostinari, Letca Nouă şi Mârşa.

Cel mai recent bilanţ al autorităţilor din Giurgiu arată că în aceste localităţi mii de hectare de teren au fost inundate de apele revărsate ale râurilor Nejalov şi Dâmbovnic, de torentele scurse de pe versanţi şi de ploile abundente. 

Astfel, se produc băltiri pe 1.732 de hectare de teren agricol, 1.400 de hectare de păşune şi 1.071 de hectare de pădure.

Sâmbătă, erau inundate 89 de curţi şi grădini în localităţi precum Călugăreni, Bulbucata, Comana şi Letca Nouă. Patru drumuri comunale sunt în continuare închise, iar pe un al cincilea se poate circula doar cu utilaje de mare capacitate. Astfel, sâmbătă nu se poate circula pe DC 191 Vadu Lat - Angheleşti, existând ca rută ocolitoare Clejani - Angheleşti. Sunt, de asemenea, închise DC 140 Podu Doamnei - Neajlovu, DC 105 Iepureşti - Chirculeşti, DC 139 Bulbucata - Teişori, iar pe DC107 pe o lungime de 500 de metri apa este adâncă de 25 de centimetri, pe acest drum putându-se circula cu mijloace de transport de mare capacitate.

În toate cele 12 localităţi afectate de inundaţii situaţia este monitorizată de echipe mixte formate din militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, angajaţi ai Sistemului de Gospodărirea Apelor Giurgiu, Prefectura Giurgiu şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite