Chitaristul trupei-tribut AC/DC The Rock, mort în accidentul aerian de la Comana. Nik Baydin avea doar 34 ani şi abia îşi serbase ziua de naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chitaristul trupei The Rock, tribut AC/DC, a murit în accidentul aerian de la Comana. Nik Baydin se afla împreună cu instructorul său de zbor, Marian Cojocaru, şeful Aerodromului Comana.

Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, a murit în accidentul aerian de duminică de la Comana. El se afla împreună cu instructorul său de zbor cu paramotorul, Marian Cojocaru, şeful Aerodromului Comana, care manevra aparatul. Cei doi s-au prăbuşit, cu tot cu paramotor, de la înălţimea de 300 metri în lacul Comana.

Nik Baydin a fost dus cu multiple traumatisme la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, fiind declarat mort la ora 18.18, după ce a fost resuscitat mai bine de o oră. Nik Baydin avea 34 ani şi a murit înecat, tras de aparat la fundul lacului.

Colegii săi de la trupa The Rock au anunţat decesul lui Nik duminică seara: „Vă anunţăm cu durere în suflet că dragul nostru prieten şi coleg Nik Baydin şi-a pierdut viaţa în urma unui accident aviatic! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“.

Ultimul concert susţinut de trupa The Rock a avut loc cu două zile înainte, la Arenele Romane. Trupa este un tribut adus AC/DC, iar Nik îl personifica pe Angus Young, muzicianul cu pantaloni scurţi şi şosete trei sferturi de şcolar, şi imita perfect celebrul pas săltat care stârnea uralele spectatorilor. 

Nik Baydin era rus, născut la Moscova. În urmă cu câteva zile îşi serbase ziua de naştere, 30 iunie, pe litoral, unde se afla pentru a cânta cu trupa la Aeromania (30 iunie), acolo unde erau invitaţi an de an. A doua zi, în dimineaţa de 1 iulie, Nik mulţumea tuturor celor care îi uraseră „La mulţi ani!“. Solistul trupei, Daniel Ignat a postat la 3 iulie o fotografie doar cu ei doi, pe plajă, cu următorul mesaj: „La mare, la soare... Celebrating our birthday!“. Trupa The Rock venea la mare cu fiecare ocazie.

Ultimul concert The Rock, 8 iulie, Arenele Romane Sursa foto Facebook Daniel Ignat Autor Studioul Colorat

image

„Bunul si scumpul meu prieten Nicu, asa cum imi placea sa ii spun a plecat azi dintre noi fara sa spuna nimic... Cand il voi reintalni o sa il cert putin! Pana atunci il plang si ii spun ca imi e tare dor de el. Dragul meu fratior mai mic va fi intotdeauna alaturi de mine si de colegii mei! Ne lipsesti enorm Nikule! Dumnezeu sa te odihneasca printre ingeri! Ramas bun dragul meu!“, a postat Daniel Ignat, solistul trupei The Rock, pe pagina sa de Facebook.

Nik Baydin şi Daniel Ignat, chitaristul şi solistul trupei The Rock Sursa foto Facebook DI

image

Instructorul Marian Cojocaru (44 ani) a fost salvat primul din lacul Comana şi abia când a ajuns la mal, echipajul de intervenţie a aflat că în apă se mai află o persoană.

Salvatorii l-au scos pe Nik Baydin din apă, dar era deja foarte târziu. Chitaristul a fost declarat decedat după eforturile de resuscitare, care au durat mai bine de o oră.

Medicii de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală au declarat că pilotul este în stare gravă din cauza scufundării. El are câteva traumatisme uşoare (coaste rupte şi o lovitură la cap), dar în plămânii săi este apă.

Accidentul a avut loc duminică, 10 iulie, la ora 17. Martorii oculari au relatat că aparatului de zbor i s-a oprit motorul chiar când se afla deasupra lacului Comana, din Parcul naţional Comana. Paramotorul s-a prăbuşit în apă. Pescarii au fost cei care au sunat la 112.

Cu câteva ore înaintea sfârşitului, Nik Baydin şi-a schimbat poza de fundal la contul său de Facebook. În noua imagine alb-negru nu i se vede chipul, ci doar chitara şi mâna sa.

image
image

Pe aceeaşi temă:

Nik, chitaristul rus de la The Rock, omagiat de primul solist al trupei AC/DC

Parapantă cu motor, prăbuşită în lacul Comana. La bord se afla şeful Aerodromului Comana

Două persoane au murit în urma accidentului de la Clinceni. Un al treilea paraşutist este în stare gravă

Tragedia paraşutiştilor de la Clinceni. Anchetă pentru ucidere din culpă şi încălcarea obligaţiilor de siguranţă

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite