Barca răsturnată în apropiere de Giurgiu, „coşciug” plutitor. Construită pentru patru persoane, a cedat din cauza supraîncărcării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambarcaţiunea a fost supraîncărcată / FOTO Bogdan Vladu
Ambarcaţiunea a fost supraîncărcată / FOTO Bogdan Vladu

Tragedia de pe canalul dunărean Ţimurga din apropiere de municipiul Giurgiu putea fi preîntâmpinată. Barca a fost nevoită să suporte o greutate cel puţin dublă faţă de cea pentru care era concepută.

Nimeni nu ştie ce a fost în mintea celor zece prieteni plecaţi duminică la vânătoare pe insulele din vecinătatea localităţii giurgiuvene Slobozia atunci când au hotărât să se urce cu toţii într-o barcă proiectată să suporte o greutate în jurul a 400 de kilograme.

Probabil pentru a ajunge mai repede la maşini, şi apoi acasă, bărbaţii s-au înghesuit în barcă, iar aceasta s-a răsturnat câteva minute mai târziu.

În urma incidentului un angajat al IPJ Giurgiu a murit, iar alte două persoane au fost înghiţite de apele canalului Ţimurga şi sunt date dispărute.

Barcă din aluminiu

Ambarcaţiunea cu care oamenii au ieşit la vânătoare este o Linder 400 Sportsman, din aluminiu, motorizată, lungă de aproximativ patru metri şi lată de un metru şi jumătate.

Cântăreşte în jur de 100 de kilograme, fiind concepută pentru patru persoane şi o încărcătură puţin peste 400 de kilograme. Ea aparţine unuia dintre vânători.

La un calcul simplu, în momentul producerii accidentului, barca suporta o greutate de o tonă în condiţiile în care pe lângă cei zece bărbaţi se afla şi echipamentul de vânătoare.

Informaţiile existente în acest moment indică faptul că incidentul a avut loc în jurul orei 14.30.

Din câte se pare, vânătorul care se afla în partea din faţă a bărcii s-a dezechilibrat, barca s-a lăsat într-o parte, a luat apă şi s-a răsturnat.

Doi dintre bărbaţi n-au mai ieşit la suprafaţă, în timp ce al treilea, poliţistul George Elvis Georgescu, şi-a găsit sfârşitul la câţiva metri de mal, cel mai probabil din cauza unui infarct.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite