Copil prins cu un pistol cu bile, la şcoală. Profesorii au anunţat Poliţia după o lună

0
Publicat:

Un elev de 12 ani al unei şcoli din Ploieşti a fost prins având asupra lui un pistol cu bile, care a fost confiscat de către un cadru didactic, fapta fiind sesizată la poliţie după o lună.

politia

Conform datelor comunicate, vineri, de Poliţia Prahova, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti au fost informaţi, cu o zi în urmă, de către cadrele didactice din cadrul unei unităţi de învăţământ cu privire la faptul că un elev s-a prezentat la unitatea de învăţământ având asupra sa un pistol cu bile din plastic.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat apelanta, care a declarat faptul că în luna septembrie un alt cadru didactic ar fi confiscat un pistol cu bile de la un elev în vârstă de 12 ani, neanunţând la acel moment organele de poliţie”, arată IJP.

Surse judiciare au precizat că fapta s-a petrecut la Şcoala „I. A. Basarabescu” din municipiul Ploieşti, iar cadrul didactic care a confiscat pistolul a crezut că este unul de jucărie, motiv pentru care nu a sesizat poliţia.

În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, s-a stabilit faptul că pistolul în cauză este unul tip air-soft, fără marcă şi face parte din categoria armelor neletale, nefiind supusă autorizării.Părinţii copilului au fost amendaţi cu 200 de lei pentru nesupravegherea acestuia.   

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite