19 cetățeni sirieni, cu vârste între 13 și 62 de ani, au încercat să intre în țară ilegal traversând Dunărea cu o ambarcațiune

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră au reţinut 19 cetățeni străini, care au încercat să intre în mod fraudulos în ţara noastră din Bulgaria, traversând fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune pe raza județului Dolj. Intenționau să ajungă în țări din vestul Europei.

19 cetăţeni sirieni au încercat să intre în ţară ilegal FOTO: Poliția de Frontiera
19 cetăţeni sirieni au încercat să intre în ţară ilegal FOTO: Poliția de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi -judeţul Dolj au oprit pentru control, în zona km fluvial 77, un autoturism în care se aflau doi cetăţeni români, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În urma legitimării acestora şi a efectuării controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperite două pungi din plastic în care se aflau 19 telefoane mobile care nu le aparţineau.

„Prin urmare, colegii noştri au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au fost descoperite, în vegetaţia din imediata apropiere a malului fluviului Dunărea, 19 persoane, 15 bărbaţi şi 4 femei. Persoanele în cauză au fost reţinute de poliţiştii de frontieră şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări”, a precizat Poliția de Frontieră.

În urma efectuării controlului corporal şi al bagajelor, au fost descoperite documente din care rezultă că aceştia sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 şi 62 de ani.

Totodată, s-a constatat faptul că cetăţenii străini au traversat fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune şi intenţionau să intre ilegal în România, ca apoi să ajungă în ţări din vestul Europei.

„În cazul celor doi cetăţeni români au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar cetăţenii străini care au săvârşit infracţiunea de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a transmis Poliția de Frontieră.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite