Bază aeriană rusă ce găzduiește bombardiere SU-34, atacată pentru a doua oară, cu zeci de drone, dezvăluie șeful spionajului ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata ucraineană a atacat baza aeriană din oraşul rus Morozovsk, situat la 170 de kilometri de frontiera între Rusia şi Ucraina, cu aproximativ 70 de drone, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a dezvăluit pentru publicația americană de specialitate „War Zone” Kirilo Budanov, şeful serviciului de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Imagini din satelit ale bazei aeriene din Morozovsk FOTO Captură Foto
Imagini din satelit ale bazei aeriene din Morozovsk FOTO Captură Foto

Potrivit presei locale, care îl citează de Budanov, țintele atacului ucrainean se află la aproximativ 270 de kilometri de actuala linie a frontului.

Baza aeriană de la Morozovsk este una dintre cele mai importante instalaţii militare ruseşti din regiune, scrie presa ucraineană, care precizează că este sediul unui regiment de aviaţie rusesc echipat cu zeci de bombardiere Su-34, printre alte avioane de război.

Publicația „The War Zone” a obţinut imagini din satelit ale bazei aeriene.

Este al doilea atac ucrainean asupra bazei din Morozvosk în ultimele două luni. Armata ucraineană a folosit dronele de fabricaţie proprie „Dragon” şi „Splash”, potrivit EFE.

O sursă de securitate a declarat pentru Sky News că atacul ucrainean a fost menit să țintească avioanele folosite de  Rusia pentru a lansa bombe cu planare grele asupra orașelor ucrainene de pe principalele linii ale frontului.

Ei au adăugat că aceste atacuri fac parte dintr-o „campanie susținută de degradare a Forțelor Aeriene Ruse”.

Amploarea pagubelor provocate de ultimul atac cu drone nu este încă cunoscută. Budanov a declarat pentru The War Zone că „așteaptă informații” în legătură cu ținte eventual distruse sau avariate.

Totuși canalul rus de Telegram, The Kremlin Snuff Box, a susținut, citând surse din Statul Major rus, că șase militari ruși ar fi fost uciși în urma atacului, a relatat Business Insider.

„Majoritatea dronelor au fost doborâte, câteva au trecut. Avem șase morți, inclusiv doi piloți militari. Și mai mult de zece răniți", a spus o sursă, potrivit canalului citat.

La începutul lunii aprilie, forțele ucrainene au efectuat un alt atac de amploare cu drone, reușind să distrugă „cel puțin șase avioane de vânătoare”, și avariind alte opt avioane; 20 de soldați ruși au fost uciși, declarat un oficial ucrainean pentru Politico.

Un clip distribuit pe rețelele de socializare la acea vreme a surprins efectele acelor lovituri.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite