Vitezomanii, în colimatorul poliţiştilor rutieri. În două zile au fost ridicate 39 de permise pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi şoferi conduc cu viteză în apropierea trecerilor de pietoni Foto: arhivă Adevărul
Mulţi şoferi conduc cu viteză în apropierea trecerilor de pietoni Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii gălăţeni vor fi mai prezenţi în stradă pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, printre care se numără viteza neregulamentară, abaterile săvârşite de pietoni, nerespectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persone şi cele privind trecerea la nivel cu calea ferată.

La nivel naţional, în perioada 01.01.2017 – 14.02.2017, s–au produs 612 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 146 persoane şi rănirea gravă a  altor 579. ”Pentru reducerea mortalităţii din accidente rutiere este necesară intensificarea activităţilor de impunere a legii, respectiv a celor de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Pe 20 februarie, s-au organizat în judeţul Galaţi mai multe acţiuni pentru combaterea nerespectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane şi circulaţia pe drumurile publice.

117 conducători de autovehicule destinate transportului public de persoane au fost testaţi cu mijloacele tehnice certificate din dotarea Poliţiei Rutiere în privinţa consumului de băuturi alcoolice, nefiind înregistrate abateri în acest sens. La această activitate au participat 25 de poliţişti, care au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale şi au retras un certificat de înmatriculare.

În următoarele două zile, poliţiştii s-au axat pe combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. 45 de poliţişti gălăţeni au acţionat pe principalele artere rutiere, constatând 175 de abateri săvârşite de pietoni privind atât traversarea, cât şi deplasarea neregulamentară pe partea carosabilă.

Nu au fost trecute cu vederea nici încălcările săvârşite de conducătorii auto, fiind reţinute 49 permise de conducere, dintre acestea 39 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Ziua de joi a fost destinată activităţilor pentru combaterea încălcării normelor legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată. Poliţiştii rutieri şi cei de la transporturi au aplicat  57 de sacţiuni contraventionale, în valoare de 16.415 lei, au reţinut 3 certificate de înmatriculare şi 3 permise de conducere şi au constatat  o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi duminică, 26 februarie, o atenţie sporită acordându-se prevenirii şi combaterii faptelor ce au ca obiect nerespectarea regimului legal de viteză.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite