Visau la vacanţe de vis, dar s-au ales cu concedii de coşmar. Patroana unei agenţii de turism, condamnată la ani  grei de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Galaţi a condamnat-o pe Georgeta Toporaş la închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată, obligând-o să restituie peste 20.000 de euro clienţilor cărora le-a luat banii în schimbul promisiunii că le va asigura sejururi de vis în diverse ţări din Europa şi nu numai.

Gălăţeanca Georgeta Toporaş administra agenţia de turism Alexandra Travel, sute de persoane apelând la aceasta de-a lungul timpului pentru a cumpăra bilete de avion sau sejururi în diverse colţuri ale lumii.

La un moment dat, zeci de gălăţeni care apelaseră la agenţia de turism pentru a-şi cumpăra bilete de avion către diverse destinaţii au constatat că fuseseră înşelaţi, iar femeia nu mai răspunde la telefon.

Oamenii au reclamat-o pe patroana agenţiei de turism la Protecţia Consumatorilor şi apoi la Poliţie, iar în urma verificărilor s-a constatat că Georgeta Toporaş orchestrase o escrocherie în toată regula.

Femeia le lua banii clienţilor, iar când aceştia descopereau că nu fuseseră cumpărate biletele de avion, le spunea simplu că la mijloc este o neînţelegere. Au existat şi cazuri dramatice, când o gălăţeancă a ratat programarea pentru o operaţie în Germania după ce a aflat că nu fusese cumpărat bilet de avion pentru această destinaţie. Un bărbat proaspăt însurat intenţiona să plece cu aleasa inimii spre o destinaţie de vis, dar s-a trezit şi el înşelat, constatând că nu fusese făcut niciunul dintre demersurile la care se angajase agenţia de turism.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a trimis-o în judecată pentru înşelăciune în formă continuată, iar instanţa de judecată a condamnat-o în octombrie 2017 la patru ani şi nouă luni de închisoare cu executare.

Judecătorii au obligat-o şi să le restituie păgubiţilor sumele de bani pe care le încasase, care totalizează peste 20.000 de euro. Georgeta Toporaş a atacat verdictul la instanţa superioară, în speranţa că va obţine o reducere a pedepsei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite