Virusolog român, despre varianta IHU a coronavirusului: „E mai puţin frecventă decât accidentele de trotinetă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Cristian Apetrei SURSA FOTO Arhiva personală
Dr. Cristian Apetrei SURSA FOTO Arhiva personală

Varianta IHU a coronavirusului e mai puţin frecventă decât accidentele de trotinetă, consideră virusologul român stabilit în SUA, Cristian Apetrei. Profesorul este îngrijorat, însă, de evoluţia pandemiei în România şi ne sfătuieşte să ne protejăm deoarece „suntem pe cont propriu”.

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, dr. Cristian Apetrei, vorbeşte despre despre varianta IHU a coronavirusului, despre care spune că nu avem deocamdată motive de îngrijorare, fiind  „mai puţin freceventă decât accidentele de trotinetă”.

„OMS a comunicat că încă nu avem motive de îngrijorare, deoarece varianta IHU circulă deja în sudul Franţei de ceva vreme, dar încă nu a pus probleme epidemiologice semnificative. Încă ne dă de furcă delta, iar omicronul se răspândeşte de o asemenea manieră încât în acest moment întrebarea nu este cine se va infecta, ci când”, scrie dr. Cristian Apetrei, pe Facebook.

Profesorul este îngrijorat, însă, de situaţia din România şi ne sfătuieşte să ne protejăm deoarece suntem pe cont propriu. 

„Luaţi-vă măsurile de protecţie în serios şi să sperăm că totul va fi bine. Aveţi în vedere că, în calitate de cetăţeni români, vă aflaţi pe cont propriu, marii experţi în sănătate publică Johannis şi Ciolacu luând deja decizia alături de AUR, ceea ce înseamnă că nu va fi nici un certificat verde”, spune virusologul român din SUA.

 

Profesorul Apetrei susţine că după valul 5 al pandemiei, câteva capete ar trebui să cadă în România. El cere din nou demisia ministrului Rafila pentru neadoptarea certificatului verde.

„Capete înfierbântate care cred că pot aburi pe toata lumea cu inteligenţa lor superioară: vor certificat (dar asa, doar la modul filosofic); nu-şi dau demisia atunci când văd că nu se adopta nici un certificat (desi orice politician responsabil care vrea certificat, şi nu vrăjeli ieftine, şi-ar da frumos demisia în semn de protest faţă de neadoptarea lui”, scrie profesorul.

Vă recomandăm şi:

Medic despre alimentaţia în pandemie: „Nu există soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune”

 

Avertismentul unui medic despre dependenţa de internet: Părinţii să apeleze la specialişti şi să nu facă experimente pe copii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite