VIDEO Sfidarea pandemiei la Galaţi: 40 de oameni, găsiţi înghesuiţi şi fără măşti într-un microbuz de marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călători înghesuiţi ca sardelele într-un microbuz de marfă FOTO Arhivă Adevărul
Călători înghesuiţi ca sardelele într-un microbuz de marfă FOTO Arhivă Adevărul

Mai mult decât atât, după cum aveau să descopere la scurt timp poliţiştii, şoferul care conducerea maşina respectivă este un adevărat pirat al şoselelor, având în vedere că nici măcar nu deţine licenţă de transport persoane.

Pe fondul îndesirii controalelor în trafic făcute de poliţiştii de la Rutieră creşte şi numărul de ilegalităţi descoperite (lipsa licenţelor de transpor, încălcare legislaţiei legate de numărul maxim de pasageri, sfidare restricţiilor de pandemie samd), mai ales în privinţa transportului de persoane pe rute din interiorul judeţului.

Doar în prima parte a zilei de 5 august, poliţiştii gălăţeni au aplicat  sancţiuni contravenţionale şi au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare pentru trei autovehicule, după ce conducătorii auto ai acestora au fost depistaţi efectuând transport de persoane şi de marfă fără a avea autorizaţie în acest sens.

Primle două cazuri de acest fel din ziua de 5 august a fost depistate de poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi la primele ore ale dimineţii, când au oprit în trafic, la intersecţia DN 26 cu DJ 242, două autoutilitare ai căror conducători auto efectuau transport de persoane contra cost, fără autorizaţie de transport.

În interiorul celor două autovehicule, destinate transportului de marfă (conform documentelor), oamenii legii au identificat 40, respectiv 7 persoane. Cu adevărat spectaculoasă este „defilarea” celor 40 de oameni care coboară din microbuz (scenă filmată chiar de poliţişti). 

Şirul pare interminabil şi demonstrează iresponsabilitatea atât în cazul şoferilor, cât şi în cazul pasagerilor, având în vedere că nici măcar nu purtau mască, deşi erau înghesuiţi ca sardelele, deci expuşi unui risc major de infectare cu Covid-19.  Chiar dacă ar fi fost omologată pentru transport oameni, maşina respectivă ar fi avut maximum 16 locuri.

Poliţiştii au aplicat celor doi conducători auto sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 de lei, reţinând totodată, plăcuţele şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor şi dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora, pe o perioadă de 6 luni.

De asemenea, 11 persoane depistate într-una dintre autoutilitare,  şi care nu purtau mască, au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare.

În dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 7.00, pe DN 26, în comuna Vânători, poliţiştii au depistat la volanul unui autovehicu, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Galaţi, care efectua transport de material lemnos, fără a deţine licenţă de transport sau copie conform după acest document.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 9.000 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autoutilitarei, pentru o perioadă de 6 luni.

Vă mai recomandăm şi:

Cum se respectă măsurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV2 în microbuzele cu navetişti. Şoferii au luat amenzi

Ce modificări de protecţie anti-COVID-19 pot fi făcute în maşini fără a fi nevoie de omologare RAR. Schimbările interzise pentru că sunt periculoase FOTO

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite