VIDEO Jandarmi atacaţi cu ranga şi ameninţaţi cu moartea la Galaţi şi Tecuci. O maşină de intervenţie, avariată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la locul scandalului din Micro 21 FOTO captură video
Imagine de la locul scandalului din Micro 21 FOTO captură video

Ambele agresiuni s-au produs marţi, 6 august 2019, într-un interval de nici două ore. Cazurile par trase la indigo deşi au avut loc la 100 de kilometri depărtare. Jandarmii au intervenit pentru a linişti nişte petrecăreţi care dăduseră muzica la maximum şi făceau scandal.

La nici două ore distanţă una de cealaltă, membrii a două patrule de jandarmi din judeţul Galaţi s-au pomenit atacaţi şi ameninţai cu moartea de două grupuri de scandalagii din municipiile Galaţi şi Tecuci. Totul s-a întâmplat în seara de 6 august 2019.

Primul incident a avut loc în jurul orei 21,40, când un echipaj de jandarmerie aflat în patrulare pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi a fost direcţionat de către dispeceratul secţiei la un bar aflat în Cartier Micro 21, unde un grup de persoane, aflat în faţa localului, deranjau locatarii din zonă, folosind expresii triviale.

La faţa locului, jandarmii au identificat un grup de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 ani şi 44 ani, care consumau băuturi alcoolice şi vorbeau foarte tare. Deranjaţi de faptul că jandarmii le-au solicitat să se legitimeze şi să intre în interiorul localului pentru a consuma băuturi alcoolice, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 39 ani, a început să adreseze injurii oamenilor legii şi familiilor lor, de faţă fiind şi un copil minor.

Jandarmii i-au solicitat acestuia să îi urmeze la autospeciala jandarmeriei pentru a-l putea identifica, bărbatul refuzând şi continuând ameninţările, motiv pentru care acesta a fost condus forţat, iar în momentul în care a fost urcat în maşină a început să o lovească cu picioare, provocându-i avarii. 

Totodată, unul dintre prieteni, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, supărat de faptul că jandarmii îi conduc amicul la secţia de poliţie, a început să le adreseze injurii oamenilor legii, în mod repetat, motiv pentru care a fost condus, şi acesta, la autospecială unde împreună cu prietenul său a ajuns la sediul secţiei de poliţie pentru identificare şi luarea măsurilor legale.

În secţia de poliţie, bărbatul în vârstă de 39 ani şi-a continuat„ şarja” de injurii, însă a trecut şi la ameninţări cu moartea asupra jandarmilor şi familiilor lor. După ce ambii bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 700 lei, fiecare, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991, jandarmii i-au întocmit bărbatului de 39 ani actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Al doilea incident a avut loc în jurul orei 23,30, când un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de ordine publică pe raza municipiului Tecuci a fost direcţionat, de către Dispeceratul Poliţiei Tecuci, în str. Berzei, unde mai multe persoane ascultau muzică la intensitate mare, deranjând vecinii.

În timp ce purtau discuţii cu apelantul, la faţa locului şi-a făcut apariţia un bărbat având o rangă metalică în mână, care a început să ameninţe cu moartea jandarmii, îndreptându-se spre aceştia cu intenţia de a-i lovi. Pentru oprirea bărbatului şi a acţiunii agresive a acestuia, oamenii legii au folosit mijloacele din dotare, cel în cauză fiind încătuşat şi condus la sediul poliţiei pentru identificare şi luarea măsurilor legale. 

În cauză, jandarmii au întocmit actele de depistare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, cercetările fiind continuate de către Poliţia Municipiului Tecuci.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite