Un poliţist şi o poliţistă ameninţaţi cu moartea de un recidivist. Ce s-a întâmplat cu atacatorul care a vrut să lovească oamenii legii cu un par

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politisti spate

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Galda de Jos a ajuns la închisoare după un scandal în care a ameninţat cu moartea doi poliţişti.

În sarcina inculpatului S. Loredan s-a reţinut faptul că, la data de 25 august 2018, a ameninţat cu bătaia, folosind un par în acest scop, precum şi cu moartea pe persoanele vătămate-poliţişti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în timp ce aceştia s-au deplasat în localitatea Galda de Jos, judeţul Alba, la locuinţa acestuia, pentru a aplana un conflict între inculpat şi concubina sa. Curtea de Apel a stabilit în 27 iunie, definitiv, că bărbatul trebuie să execute pedapsa de 9 luni de închisoare pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la care a fost adăugat un rest de 216 zile de închisoare rămase de executat dintr-o pedeapsă anterioară.

În rechizitoriu, procurorii descriu faptele pe care le-a săvârşit bărbatul. ”Ajunşi în faţa imobilului din Galda de Jos, cei doi poliţişti l-au găsit pe inculpat la domiciliu, împreună cu concubina sa şi cei doi copii, toţi ieşind, la solicitarea poliţiştilor, în stradă, în faţa imobilului. Constatând că numita S. A. era foarte speriată existând suspiciunea că a fost bătută de inculpat, poliţişii i-au solicitat acesteia să urce în autospeciala poliţiei împreună cu cei doi copii, lucru ce s-a şi întâmplat, uşile maşinii fiind închise. În acel moment, inculpatul a devenit violent, nu a fost de acord cu măsurile luate de poliţişti, astfel că s-a repezit la portiera maşinii, a deschis uşa şi a încercat să o scoată din maşină pe concubina sa.

Unul dintre poliţişti i-a cerut inculpatului să se calmeze,  dar acesta a devenit şi mai nervos, a strâns pumnul, spunând că nu îi este frică de poliţie că a mai făcut puşcărie. De frică, agentul de poliţie s-a retras în spate şi a scos un spray lacrimogen, pe care îl avea în dotare, pentru a-l folosi în eventualitatea unui atac. În acel moment, inculpatul l-a înjurat pe agent şi l-a ameninţat că o să-l lovească. Imediat, inculpatul S. Loredan a rupt un par aflat pe marginea drumului, s-a îndreptat spre cei doi poliţişti, ameninţându-i că îi omoară. Văzând că situaţia degenerează, cuprinşi de frică, poliţiştii au scos pistoalele din dotare şi l-au somat pe inculpat să se oprească. Totodată, cei doi au cerut sprijin la Poliţia municipiului Alba Iulia”, se susţine în rechizitoriu.

În cele din urmă poliţiştii au fost salvaţi de intervenţia rudelor inculpatului, acestea luându-l şi ducându-l în curtea locuinţei. În tot acest timp, bărbatul a continuat cu ameninţările la adersa poliţistului susţinând că ”îl va bate şi îi va arăta cine este el”. ”Instanţa reţine că din probatoriul administrat în cauză, reiese că faptele  inculpatului -  actele de ameninţare cu acte de violenţă şi cu moartea la adresa persoanelor vătămate, a produs acestora o puternică stare de tulburare, aceasta cu atât mai mult cu cât inculpatul s-a folosit şi de un par în activitatea sa infracţională.

Pe de altă parte, acţiunea inculpatului a produs o asemenea stare de  tulburare încât poliţiştii au solicitat sprijinul colegilor, fiind trimis un echipaj de  jandarmi la faţa locului. În egală măsură, martorul I. M. a  declarat că poliţiştii se aflau într-o situaţie disperată, aceştia fiind agitaţi, aveau vocea tremurândă, ţipau puternic, poliţista strigând către o persoană să stea, moment în care i s-a şi închis telefonul”, se precizează în motivarea deciziei de condamnare la închisoare cu executare. S. Loredan a mai fost obligat să plătească suma de 1.000 de lei daune morale către fiecare dintre cei doi poliţişti.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Revoltă la Pâclişa, cartierul din Alba Iulia terorizat de un urs: „Nu mai avem linişte şi nu mai putem dormi“

 

Dosarul penal în care sunt judecaţi Traian Berbeceanu şi foşti procurori DIICOT, reluat de la zero după o decizie a Curţii Constituţionale

 

VIDEO Cazul băiatului din Cugir agresat şi umilit de alţi copii. Poliţia a audiat părţile şi a deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite