VIDEO Incendiu la Spitalul de Copii din Galați. Zeci de pacienți și angajați, evacuați din clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit joi, 6 octombrie, la Spitalul de Copii din Galați. Pacienții din mai multe saloane au fost evacuați. Fumul gros a fost ieșit din bucătăria unității medicale. 

Spitalul de Copii Galați FOTO: Adevărul
Spitalul de Copii Galați FOTO: Adevărul

Potrivit ISU Galați, incidentul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112. Apelantul a spus că fumul a fost văzut ieșind din bucătăria Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan" Galați. Din primele informații, totul ar fi pornit de la corp de iluminat stricat.

Zeci de pacienți evacuați

La fața Spitalul de Copii Galați s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, o echipă de la descarcerare, o autoscară, echipajul SMURD tip C și echipajul SMURD tip B  de la Detașamentul de Pompieri Galați.

Potrivit ISU Galați, intervenția a fost finalizată. „A ars un corp de iluminat si s-au autoevacuat 85 de persoane din care: 41 copii, 33 parinți, opt asistente medicale, o îngrijitoare, două infirmiere”, a transmis ISU Galați.

Pompierii anunță că nu sunt persoane intoxicate. Din cauza fumului s-a decis evacuarea personalului și a pacienților de la etajul 2 al Spitalului de Copii. 

Incendiu la Secția de Pneumologie

Două persoane au fost rănite într-un incendiu produs, pe 18 iunie, în Secţia de Pneumologie din Spitalul Orăşenesc Aleşd, din judeţul Bihor.

Focul a izbucnit într-un salon, puţin după miezul nopţii, potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Doi pacienţi din salonul afectat au avut nevoie de îngrijiri medicale: unul suferind arsuri, iar celălalt fiind intoxicat cu monoxid de carbon.

„Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienţi, alte cinci persoane autoevacuându-se în momentul producerii evenimentulu. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite