VIDEO Bucureşti: Incendiu în Pipera - Nouă persoane au ajuns la spital, intoxicate cu fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au reuşit să stingă astăzi ,în jurul prânzului, incendiul izbucnit aseară la un depozit de cauciucuri aflat pe Şoseaua Pipera.  Nouă pompieri au fost intoxicaţi cu fum în timpul intervenţiei la incendiu, din care şapte au fost duşi la spitalele Elias şi Floreasca şi doi au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Click pentru FOTOGALERIE!

Citiţi şi:

             Update, 14 septembrie, ora 11.20

             Bucureşti: Eroi de ziua lor

Update 11.26  Dan Nica a dispus efectuarea unor controale la toate depozitele din Bucureşti

Update 11.23  Nu sunt substanţe periculoase în atmosferă

Update 9.40 La această oră, după aproape 14 ore de la izbucnirea incendiului, pompierii acţionează în continuare pentru lichidarea focului. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului cu 16 autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind izolat şi neexistând riscul de extindere la clădirile din apropiere, a afirmat şeful Biroului de informare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Cătălin Eftene, citat de Mediafax. El a precizat că incendiul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, în depozit fiind câteva mii de cauciucuri.

Firma de salubrizare Romprest a trimis şase cisterne cu apă pentru a alimenta maşinile de intervenţie ale pompierilor.

Depozitul aparţine unei firme italiene


Depozitul de anvelope din Pipera, unde a izbucnit aseara un incendiu, aparţine unei platforme italiene, Musco, iar Garda de Mediu nu avea cunoştinţă despre existanţa acestuia, deoarece nu a fost declarat, a precizat aseară, pentru NewsIn, comisarul şef al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu.

Ultimul control efectuat la platforma Musco a fost în aprilie, a mai spus comisarul şef Ionescu.

Deocamdată se aşteaptă rezultatele cercetărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Garda de Mediu urmând să stabilească sancţiunile ce se vor aplica celor responsabili de izbucnirea incendiului.

La acest moment, cele opt staţii automate amplasate în Bucureşti, aparţinând Agenţiei de Mediu, măsoară nivelul noxelor eliberate în atmosferă, a declarat Silvian Ionescu, pentru NewsIn.

Depozitul nu avea sistem de siguranţă

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Viorel Nemeş, a declarat, pentru NewsIn, că depozitul nu avea niciun sistem de pază sau de siguranţă. Nemeş consideră că proprietarul depozitului a declarat cu totul altă destinaţie a locului respectiv, deoarece nu avea cum să obţină autorizaţie, în condiţiile în care anvelopele au fost depozitate în cantitate mare, alături de solvenţi aflaţi în bidoane de plastic.

Viorel Nemeş crede că incendiul putea izbucni din cauza unor mijloace electrice improvizate, a unui scurtcircuit al instalaţiei electrice sau de la ţigări nestinse.




Numărul pompierilor intoxicaţi cu monoxidul de carbon degajat de cauciucul care arde la depozitul din Pipera a ajuns la nouă, dar starea de sănătate a acestora este stabilă. La locul incendiului se află mai multe echipaje SMURD şi ale Ambulanţei Bucureşti.

Cantitatea de negru de fum degajată de cauciucurile care ard la depozitul din Pipera se va simţi în tot Bucureştiul, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, pentru NewsIn, precizând că răspândirea fumului este favorizată de bătaia vântului dinspre Pipera spre Bucureşti.

De asemenea, Silvian Ionescu a declarat, pentru NewsIn, că fumul degajat de cauciucul ars este foarte periculos, iar incendiul greu de stins. "Sunt şanse mici ca incendiul să fie stins până nu se topeşte tot cauciucul", a precizat şeful Gărzii de Mediu.

Depozitul de cauciucuri de pe şoseaua Pipera este lângă o fabrică de mobilă, a mai spus Silvian Ionescu.



Potrivit locotenentului Cătălin Eftene, pompierii au fost anunţaţi în jurul orei 19.20, iar aseară  incendiul era localizat pe o suprafaţă de 1.500 mp.

Zona a fost izolată deoarece sunt multe clădiri de birouri în apropiere, iar accesul este interzis.

Fumul gros s-a extins aseară până în centrul capitalei. Autorităţile au sfătuit populaţia să nu lase ferestrele deschise
, transmite Antena 3.

Alice Grasu, directorul Ambulanţei Bucureşti, a menţionat că numărul ambulanţelor a fost suplimentat, astfel încât la locul incendiului se află şapte echipaje SMURD şi ale Ambulanţei Bucureşti. De asemenea, la depozitul din Pipera continuă să sosească autospeciale cu apă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).


REALITATEA.NET - Incendiu puternic în Pipera. Fumul toxic se simte în toată zona de nord a Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite