Incendiu la parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca. Doi muncitori au ajuns în spital

0
0

Doi muncitori au ajuns la spital cu arsuri în urma unui incendiu care a cuprins celula electrică a unei hale situate în Parcul Industrial Tetarom din Cluj-Napoca.

Incendiul la parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca. FOTO: ISU Arhivă
Incendiul la parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca. FOTO: ISU Arhivă

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în dimineața de sâmbătă, 24 septembrie, la un incendiu care a cuprins celula electrică a unei hale situate în Parcul Industrial Tetarom.

Apelul de urgență a venit la ora 10.44, iar la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoscară și două echipaje SMURD de terapie intensivă. Incendiul a fost păstrat în limitele în care a fost găsit, manifestandu-se la mai multe componente ale celulei electrice.

Două persoane în spital

Doi bărbați de 48 și 36 de ani au suferit arsuri, fiind transportați la spital. Ambii erau conștienți și cooperanți. Cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare, au transmis presei reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Conform cercetărilor preliminare efectuate la fața locului de către polițiștii clujeni s-a stabilit că doi bărbați care desfășurau activități de mentenanță la un punct de distribuire curent electric au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală.

La locul evenimentului au fost solicitați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă, iar cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, transmit reprezentanții Poliției.

Incendiu la o hală din Tetarom 

În luna septembrie a anului trecut, un alt incendiu a izbucnit la o hală din parcul industrial Tetarom, pe Tăietura Turcului.

Clujenii au primit, atunci, la ora 7.09 un mesaj de Alertă care anunţă că este un „Incendiu hală în mun. Cluj-Napoca în parcul tetarom 1 (Taietura Turcului) cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor ISU Cluj”.

ISU Cluj anunţa că, după circa două ore, incendiul a fost lichidat în mare parte: „Focarele incendiului au fost localizate, degajările de fum minime, de la câteva focare care ard mocnit”.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite