VIDEO Cum a  reuşit un poliţist de la Circulaţie să încalce legea de şase ori în 60 de secunde, adică o dată la 10 secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acelaşi autoturism de Poliţie

Filmarea a fost făcută la Galaţi, de către un şofer aflat în trafic. Maşina condusă de poliţistul aflat în timpul serviciului este folosită de regulă pentru radarul „mascat”, deoarece nu are pe ea însemnele oficiale ale Poliţiei.

Când vine vorba despre poliţiştii de la Serviciul Circulaţie, toată lumea se aşteaptă ca ei să fie cei mai mari apărători ai legilor legate de traficul rutier. Probabil că aşa şi este, deşi, după cum puteţi vedea din filmarea ataşată acestui articol, mai există şi nedorite excepţii.

Filmarea a fost făcută în 27 august 2016, în municipiul Galaţi, autor fiind un şofer care a filmat totul  cu telefonul mobil şi care, la rândul lui, a încălcat legea de câteva ori în acelaşi interval de timp.

Cameramanul de ocazie s-a intersectat absolut întâmplător cu una dintre maşinile Poliţiei. Iniţial, a filmat totul doar pentru că persoana aflată la volanul autoturismului Dacia Logan de culoarea roşie, cu numărul de înmatriculare  GL-07-XZC, făcea slalom prin trafic, fără să semnalizeze şi fără să se asigure.

Apoi, la finalul celor 60 de secunde de filmare, a descoperit că la volan se afla un poliţist în uniformă, care mai şi vorbea la telefon, iar maşina era chiar cea pe care poliţiştii de la Rutiera gălăţeană în folosesc pentru radarul „mascat”.

Ca atare, filmarea a ajuns pe Facebook, în Grupul Şoferilor din Galaţi, unde a stârnit sute de reacţii şi de comentarii, fiind vizualizată de zeci de mii de oameni. Chiar dacă marea majoritate a comentatorilor şi-au vărsat nervii de poliţist, au fost destul de mulţi şi cei care l-au ironizat şi pe cel care a filmat, având în vedere că, aşa cum spuneam, şi el a încălcat câteva reguli.

Revenind la maşina condusă de poliţist, să spunem că prima abatere este săvârşită chiar în intrarea în sensul giratoriu de la „Ultimul Leu” (cea mai aglomerată intersecţie din Galaţi), acolo unde Loganul roşu schimbă banda de mers fără să semnalizeze (contravenţie prevăzută la art. 99, alineatul 2 al Codului Rutier; sacţiunea este de 2 puncte de penalizare).

După numai 10 secunde, maşina schimbă direcţia de mers (iese din sensul giratoriu, către prelungirea Brăilei), însă tot fără ca şoferul să semnalizeze (2 puncte). Alte 10 secunde, altă abatere: schimbă banda de mers în sensul giratoriu de la Kaufland, evident, fără să semnalizeze (2 puncte).

După doar cinci secunde, se schimbă din nou banda de mers, dar niciun beculeţ nu licăreşte la Loganul GL-07-XZC (2 puncte). Alte cinci secunde, altă schimbare de bandă, pentru a opri la margine şoselei, însă semnalizarea nu este activată (2 puncte).

În acel moment, autoturismul este depăşit de maşina din care se filma, prilej cu care se poate observa că la volan este un poliţist în uniformă care vorbeşte la telefonul mobil, fără a avea dispozitiv handsfree (contravenţie care, conform Codului Rutier, înseamnă minimum 2 puncte de penalizare ).

VIDEO cu isprava poliţistului din Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite