VIDEO Autobuz în flăcări, pe o șosea din Tecuci. Călătorii, printre care și elevi de liceu, au ieșit singuri din vehicul

0
Publicat:

Un autobuz folosit de navetiști și de elevii de liceu a luat foc în mers pe o șosea din apropiere de Tecuci, județul Galați. Toți călătorii s-au autoevacuat.

Potrivit ISU Galați, incendiul a izbucnit luni, 15 mai 2023, în timp ce autobuzul se afla pe un drum din nordul județului Galați. Flăcările care au apărut în partea din spate a autobuzului au fost observate de alți șoferi în trafic. 

Șoferul autobuzului a oprit, iar călătorii au coborât de urgență. Din imaginile apărute pe rețelele de socializare se observă că printre pasageri erau și mai mulți elevi care mergeau la liceu în Tecuci. 

„Nu mai suntem siguri de nimic. Autobuz (cursă) Ghidigeni/ Tecuci în flăcări pe șoseaua Sat-Nou. Nu mai suntem siguri în ce, cu ce să trimitem copiii la liceu”, a scris un martor pe Facebook.

Autobuz în flăcări la Tecuci FOTO: FACEBOOK
Autobuz în flăcări la Tecuci FOTO: FACEBOOK

Flăcările au fost stinse de martori, înainte de sosirea pompierilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Pompierii nu au intervenit, focul a fost stins în timpul apelului de urgență. Călătorii s-au autoevacuat, nu a fost nevoie de intervenția echipajelor medicale”, a anunțat ISU Galați.

Casă făcută scrum, reconstruită cu ajutorul voluntarilor

Trei copii, de 6, 9 și 10 ani, părinții lor și un bunic bătrân și bolnav din Galați nu mai au unde să locuiască, din cauza unui incendiu devastator. Mai mulți voluntari s-au mobilizat pentru a le construi o casă nouă.

În urmă cu două săptămâni, un incendiu violent a lăsat familia Chiriac, din satul Movileni (Galați), de lângă orașul Galați, fără un acoperiș deasupra capului. Casa în care locuiau șase suflete a fost făcută scrum, nemaiputând fi salva absolut nimic.

Drama prin care trece această familie l-a impresionat pe Sorin Adrian Pîrvu, director ANIF Galați, care împreună cu un coleg de-al său de muncă, Iulian Vițel, originar din comuna Şendreni, au decis să contribuie la refacerea căminului mistuit de foc.

„Prietenul meu Iulian Vițel m-a rugat să-l însoțesc la familia Chiriac pentru a da o mână de ajutor în urma incendiului care le-a afectat grav gospodăria… și așa am cunoscut-o pe fetița mijlocie, Cristina. S-a scris în presă, lumea a compătimit familia, dar drama nu se oprește atunci când știrile nu mai rulează la televizor.

Casă distrusă în incendiu FOTO: ARHIVA
Casă distrusă în incendiu FOTO: ARHIVA

Uitându-mă în ochii Cristinei, am realizat că mereu putem face ceva mai mult pentru a ne scoate din impas semenii. Dumnezeu m-a ajutat din plin și vreau să dau mai departe binele pe care l-am primit. Cu câte puțin de la fiecare dintre noi se pot face lucruri mari și sunt convins că vom reuși împreună să redăm speranța și un cămin acestei familii greu încercate”, spune Adrian Pîrvu, directorul ANIF Galați.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite