VIDEO Arestări la Galaţi. Procurorii au reţinut şapte indivizi care au fraudat statul cu 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti şi jandarmi au descins duminică la mai multe locuinţe din Iveşti, Lieşti, Griviţa şi Galaţi în căutarea unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Şapte suspecţi au fost reţinuţi, iar luni pe numele a cinciw dintre ei au fost emise mandate de arestare.

Poliţiştii, procurorii şi trupele speciale au descins duminică în nu mai puţin de 15 locaţii de pe teritoriul a patru localităţi, căutându-i pe membrii unui grup infracţional organizat care, în perioada 2009 - 2011, a înfiinţat mai multe societăţi comerciale pe numele unor persoane interpuse.

În numele acestor falşi patroni, cei căutaţi derulau activităţi comerciale, în principal cu fier vechi, pe care nu le evidenţiau în contabilitate.

Click aici pentru a vedea imagini de la descindere.

În urma descinderilor, 21 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări şi, în urma audierilor, 7 dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de azi să fi prezentate Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul cauzat statului se ridică la aproximativ 1,5 milioane euro, iar pentru recuperarea acestuia s-a aplicat sechestru asigurător pe patru imobile şi opt automobile de lux.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite