Uşile a două apartamente din Galaţi, din zone diferite ale oraşului, incendiate intenţionat exact la aceeaşi oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii blocurilor unde au izbucnit incendiile au fost evacuaţi imediat FOTO ISU Galaţi
Locatarii blocurilor unde au izbucnit incendiile au fost evacuaţi imediat FOTO ISU Galaţi

Potrivit pompierilor focurile au fost puse intenţionat, de persoane neidentificate. Exact la aceeaşi oră, un alt incendiu, tot pus cu intenţie, a izbucnit la un punct de colectare a gunoiului, într-o altă zonă a oraşului.

Caz bizar, care le dă bătăi de cap poliţiştilor de la Galaţi, în acest weekend. Vineri, 5 martie, în jur de 22,30, în municipiul Galaţi au izbucnit, aproape concomitent dar în zone diferite ale oraşului, trei incendii  puse intenţionat. Autorii sunt deocamdată necunoscuţi, dar Poliţia a deschis o anchetă.

Primul incendiu a fost în cartierul Micro 21, la blocul J6. La faţa locului au intervenit trei echipaje de la ISU şi o ambulanţă  SMURD, 24 de locatari s-au autoevacuat, iar alţi patru au fost evacuaţi de pompieri, după de la ce uşa unui apartament parter a fost incendiată de persoane necunoscute. 

Focul s-a extins şi la panourile electrice aflate pe peretele din apropiere, astfel că scara blocului şi mai multe apartamente s-au umplut de un fum gros şi înecăcios.

O persoană a suferit arsuri uşoare la mâini, în încercarea de a stinge focul, iar alte patru, printre care şi doi copii, au suferit atacuri de panică şi intoxicaţii uşoare cu fum. Incendiul  a fost stins rapid, cauza probabilă a declanşării incendiului acţiune intenţionată .

Al doilea incendiu s-a produs la blocul T 10 de pe strada Drumul Viilor, unde o altă uşă de apartament la etajul 1 al blocului a fost incendiată, se pare tot intenţionat. Focul a fost stins rapid şi nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale însemnate.

Al treilea incendiu a fost semnalat în Micro 17, la tomberoane de gunoi, focul fiind pus tot intenţionat, incendiul a fost stins rapid fără a fi înregistrate pagube însemnate, în apropiere fiind garaje şi autoturisme parcate.

În toate cele trei cazuri, Poliţia face cercetări pentru distrugere şi pentru a-i identifica pe autorii incendierilor intenţionate.

Vă recomandăm şi:

Incendiu violent la Suceava. Arde Palatul Administrativ unde îşi au sediul Prefectura şi Consiliul Judeţean - VIDEO

Care este starea medicului Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamţ. „Am reuşit treptat să mă mişc şi să merg din nou”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite