UPDATE: Patronul care a împuşcat un hoţ de peşte la Braniştea: „Sunt nevoit să îmi apăr domeniul cu arma în mână”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, prins la furat peşte din balta Potcoava de la Braniştea, a fost rănit azi dimineaţă cu o armă cu bile de cauciuc. Cel care a tras este, se pare, chiar proprietarul bălţii. Victima a ajuns la spital.

Ora 17.00

Poliţiştii au dat de urma celei de-a patra persoane care ar fi participat la partida de braconaj de azi dimineaţă, soldată cu împuşcarea unui hoţ de peşte, la balta Potcoava de la Braniştea.

Acesta este un bărbat în vârstă de 35 de ani din comună, care în jurul orei 6.30 a fost prins de administratorul luciului de apă în timp ce fura peşte, împreună cu alţi trei consăteni, cu ajutorul unor plase monofilament.

„În momentul în care suspecţii au strâns plasele pentru a pleca, administratorul bălţii i-a somat să se oprească, dar cei patru s-au îndreptat către acesta cu intenţia de a-i răsturna barca în care se afla, motiv pentru care bărbatul a făcut uz de armă, trăgând mai multe focuri cu un pistol cu bile din cauciuc, pe care îl deţine în mod legal. Unul dintre cei patru bărbaţi a reuşit să fugă, ceilalţi suspecţi fiind imobilizaţi de proprietarul bălţii şi de fiul acestuia.", precizează cms. Crsitina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Plasele tip monofilament au fost confiscate, iar cele 35 kg. peşte din specia crap şi 150 kg. peşte din specia novac, care au fost găsite abandonate pe malul bălţii au fost restituite proprietarului.
Cei patru sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi deţinere şi folosire ilegală de plase tip monofilament.

Totodată, cercetările continuă şi pentru a se stabili dacă proprietarul bălţii a folosit pistolul în condiţiile prevăzute de lege.

Ora 13.15

Dumitru Popa, administratorul bălţii Potcoava, locul unde s-a petrecut incidentul de azi dimineaţă, susţine că hoţii dau târcoale aproape în fiecare noapte luciului de apă pe care îl deţine în concesiune.

"Azi dimineaţă am prins trei inşi care prindeau peşte. Când am tras, unul a reuşit să fugă. Am fost nevoit să îmi iau armă ca să păzesc balta, că altă soluţie nu aveam. Am mai tras după hoţi încă de două ori, anii trecuţi, dar văd că nu se potolesc. De vină este legislaţia, care este prea blândă. O mulţime din cei care au fost prinşi la furat aici au avut dosare penale, dar n-am auzit ca vreunul să fi ajuns în puşcărie", ne-a declarat Dumitru Popa.

Hoţii au reuşit să scoată din apă o cantitate însemnată de peşte.

image

Potrivit cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, în cauză au fost demarate cercetări, atât în privinţa administratorului bălţii cât şi a persoanelor prinse la furat.

Una dintre aceste a ajuns rănită la spital după ce administratorul a tras cu un pistol cu bile de cauciuc, iar una a fost luată de poliţişti şi audiată. Al treilea suspect a reuşit să fugă, dar a fost identificat, oamenii legii făcând cercetări pentru primderea lui.

Ora 10.00

În cursul acestei dimineţi, Cătălin Badiu, de 30 de ani, din Braniştea, se afla cu încă două persoane pe malul unei bălţi private din comună. Oamenii, care se aflau la pescuit ilegal, au fost surprinşi de proprietarul luciului de apă.

„Prindeam peşte la mână cu încă doi oameni. Nu era voie şi patronul ne-a prins şi a tras două focuri de armă, fără să ne someze. M-a nimerit în gât", ne-a declarat Cătălin Badiu, care a fost preluat de la baltă de un echipaj SMURD, chemat pe 112.

Ambulanţa l-a adus la Spitalul de Urgenţă pe braconier, care, potrivit medicilor, este rănit superficial.

„Am fost solicitaţi pe 112 despre faptul că la Braniştea, în urma unor focuri de armă, a fost rănit un bărbat de 30 de ani. Echipajul care s-a deplasat la faţa locului a constatat că pacientul prezenta o plagă împuşcată în mandibula dreaptă şi mai multe escoriaţii la nivelul feţei şi gâtului", ne-a declarat dr. Angel Trifan, medicul coordonator al SMURD Galaţi.

Cazul a fost preluat de poliţie, care a deschis o anchetă. Oamenii legii vor verifica împrejurările în care s-a produs incidentul, mai ales împuşcăturile nu sunt o premieră la balta de pescuit, patronul luciului de apă apărându-şi proprietatea şi alte dăţi cu focuri de armă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite