Universitatea ”Dunărea de Jos” suspendă cursurile. Profesorii vor preda online, folosind platformele e-learning

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: UGAL
Foto: UGAL

Măsura a fost luată de instituţia de învăţământ pentru evitarea infectării cu noul coronavirus. Au fost suspendate şi activităţile care implică aglomerări de persoane (conferinţe, lansări de carte, spectacole, competiţii sportive, prelegeri, workshop-uri).

Având în vedere Hotărârea nr. 6 din 9.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus şi Hotărârea nr. 9 din 10.03.2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, aprobată prin Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020, Senatul universitar a aprobat, în şedinţa din 12.03.2020, suspendarea tuturor activităţilor didactice faţă în faţă, precum şi altor activităţi derulate în cadrul universităţii, activităţi care implică aglomerări de persoane (conferinţe, lansări de carte, spectacole, competiţii sportive, prelegeri, workshop-uri), începând din data de 13.03.2020 până la data 31.03.2020. În caz de necesitate, perioada va putea fi prelungită.

”Activităţile didactice se vor putea desfăşura în regim online. Facultăţile vor folosi platformele e-learning funcţionale în prezent, alte mijloace electronice de care dispun sau care vor fi puse la dispoziţie de universitate. Activităţile didactice care nu pot fi desfăşurate online vor fi recuperate după un grafic stabilit de fiecare facultate în parte şi care urmează a fi comunicat Rectoratului”, a declarat profesorul Lucian Georgescu, rectorul Universităţii ”Dunărea de Jos”.

Elementele de infrastructură ale universităţii destinate unor activităţi ce presupun un aflux mare de persoane vor funcţiona în conformitate cu prevederile art. 7 din Hotărârea nr. 6 din 9.03. 2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Căminele şi cantinele din campusul universităţii rămân deschise în regim normal, cu recomandarea de limitare a vizitelor şi a deplasărilor studenţilor în această perioadă.

În ceea ce priveşte activităţile de cercetare şi studiu individual din cadrul universităţii se vor respecta: Hotărârea nr. 6 din 9.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus şi Hotărârea nr. 9 din 10.03.2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, aprobată prin Hotărârea nr. 7 din 11.03.2020.

Activităţile administrative din cadrul universităţii nu vor fi afectate de prevederile menţionate anterior, făcând obiectul Deciziei Rectorului nr. 715/12.03.2020.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite