Coronavirus. România înfruntă epidemia cu o decizie radicală: Ce se întâmplă cu meciurile de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justin Ştefan a anunţat că Liga I se va juca, în continuare, conform programării, dar fără spectatori în tribune
Justin Ştefan a anunţat că Liga I se va juca, în continuare, conform programării, dar fără spectatori în tribune

Serie A e, deocamdată, suspendată, iar partidele din Franţa şi Germania, spre exemplu, se dispută în faţa unor tribune goale. Şi Liga I a recurs la această măsură, însă, în ultimele ore, s-a tot vorbit despre suspendarea campionatului.

Într-un moment în care tot mai multe evenimente sportive sunt anulate şi amânate, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a ajuns la concluzia că, având în vedere situaţia din România, deocamdată, nu se impune măsura suspendării campionatului intern.

Într-un dialog cu cei de la gsp.ro, secretarul general LPF, Justin Ştefan, a anunţat că şi această etapă, a 3-a din play-off şi play-out, se va desfăşura conform planificării, dar cu porţile închise, la fel ca runda precedentă. Reacţia oficialului LPF vine după ce mai mulţi oameni din fotbalul românesc, în frunte cu cei de la CFR Cluj, au cerut oprirea campionatului.

Ce a spus Justin Ştefan?

*Liga I nu se opreşte! Etapa care e programată în acest wekeend se va disputa conform programării care există.

*Ca să fie clar, nu s-a luat decizia de a se anula, suspenda, amâna, dar, dacă va apărea un singur caz în care un fotbalist, cineva din staff sau conducerea unui club, va fi testat pozitiv cu coronavirus, atunci se va întrerupe campionatul.

*De exemplu, dacă lucrurile vor escalada şi se va ajunge să se închidă un oraş, oraşe sau o întreagă regiune, atunci ne vom opri.

*Vom reanaliza în funcţie de evenimentele de la momentul respectiv. În acest moment, la ora la care vorbim, repet, Liga 1 se va disputa în acest wekeend, cum s-a întâmplat şi etapa trecută. Partidele au porţile închise.

CITEŞTE ŞI:

Coronavirus. Culmea penibilului: Liga şi federaţia se contrazic şi când epidemia face ravagii

Coronavirus. Fotbalul se opreşte în România: Comunicatul oficial al federaţiei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite