Un nou contract cu finanţare europeană pentru creşterea performanţei energetice a două blocuri de locuinţe din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţele ar trebui să fie gata la finele anului viitor. Foto: Adevărul
Locuinţele ar trebui să fie gata la finele anului viitor. Foto: Adevărul

Valoarea noului contract este de 2,8 milioane de lei, din care 1,6 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul este contribuţia municipalităţii şi a asociaţiei de proprietari beneficiare. Durata de implementare a proiectului este de 14 luni de la momentul semnării contractului, termenul limită de finalizare fiind decembrie 2015.

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a semnat un nou contract de finanţare europeană pentru creşterea performanţei energetice a două blocuri de locuinţe. Beneficiarele acestui proiect sunt blocurile A7 (Asociaţia nr. 396) şi A21 (Asociaţia nr. 881).

”Este un nou contract de finanţare europeană pe care Primăria Galaţi reuşeşte să îl încheie pentru izolarea termică a blocurilor din oraş. Suntem primii şi singurii din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est care reuşim să luăm bani europeni pentru astfel de proiecte. Vreau să îi felicit şi pe oamenii din aceste asociaţii de proprietari pentru că s-au mişcat repede, au fost extrem de receptivi şi astfel ne-au ajutat să accesăm fonduri europene pentru a le face blocurile mai frumoase şi mai eficiente din punct de vedere energetic. Am un mesaj pentru toate asociaţiile de proprietari din Galaţi: Uniunea Europeană pune la bătaie bani mulţi pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor din oraşe, în exerciţiul bugetar 2014-2020, deci haideţi să luăm sume cât mai consistente de la comunitatea europeană pentru a face blocurile din Galaţi mai frumoase şi mai eficiente, cu costuri reduse la întreţinere!”, a declarat primarul Marius Stan.

Valoarea noului contract este de 2,8 milioane de lei, din care 1,6 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul este contribuţia municipalităţii şi a asociaţiei de proprietari beneficiare.

Durata de implementare a proiectului este de 14 luni de la momentul semnării contractului, termenul limită de finalizare fiind decembrie 2015.

În urma implementării acestui proiect al Primăriei municipiului Galaţi, locatarii celor două blocuri din Micro 16 vor plăti facturi la încălzire cu cel puţin 40% mai mici ca până acum. Blocurile respective au 120 de apartamente.

Primăria municipiului Galaţi mai are depuse încă trei cereri de finanţare pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor din oraş. Estimăm că, până la încheierea exerciţiului bugetar 2007-2013, vom reuşi să atragem fonduri de aproximativ 16 milioane de lei, toate finanţările europene pentru creşterea eficienţei energetice fiind obţinute din iunie 2012 şi până în prezent.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite