Un jandarm a luat bani de la o prostituată ca să închidă ochii. Suma ridicolă pentru care s-a compromis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Curtea Militară de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe un subofiţer de jandarmi la închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Pe 11.06.2020, Curtea Militară de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe subofiţerul de jandarmi Popa Marian Cristinel la  3 ani închisoare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

”La data de 20.09.2015, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de subofiţer de jandarmi,  inculpatul a ridicat în mod nelegal o sumă de bani de la o persoană de sex feminin, depistată în timp ce atrăgea persoane de sex masculin pentru a obţine foloase băneşti, întocmind în acest sens un înscris olograf intitulat ”proces verbal” şi fără a lua măsurile legale care se impuneau faţă de persoana în cauză. Ulterior, întrucât faptele săvârşite de acesta au fost sesizate conducerii subunităţii de jandarmi, peste termenul prevăzut de art.7 alin. (1) din H.G. nr.731/2007 (48 de ore de la ridicare), inculpatul a depus la Trezorerie suma de 20 de lei, ridicată în mod nelegal”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Subofiţerul de jandarmi s-a ales cu dosar penal în urma sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, aceştia efectuând acte de cercetare penală în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului Militar Iaşi.

Acesta a instrumentat dosarul până la apariţia unor elemente care au avut ca urmare declinarea competenţei materiale în favoarea unei alte unităţi de parchet, aceasta din urmă fiind instituţia care a întocmit rechizitoriul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite