Suspiciuni de şpăgi pentru mâncarea bolnavilor de COVID-19. Paznicii celui mai mare spital din Moldova sunt investigaţi

0
0
Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi FOTO Adevărul
Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi FOTO Adevărul

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, cea mai mare unitate sanitară din Moldova în care sunt trataţi pacienţi bolnavi de COVID-19, au declanşat o anchetă internă pentru a afla dacă paznicii primesc bani de la rudele bolnavilor.

Ancheta de la Spitalul de Boli Infecţioase a fost deschisă după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii conform cărora unii paznici de-ai spitalul ar cere 20 de lei de la aparţinătorii bolnavilor de COVID-19. 

Banii ar fi fost pretinşi pentru ca apropiaţii bolnavilor să le poată duce acestora mâncare. Acuzaţia a fost făcută de o angajată a unităţii sanitare, într-o emisiune televizată la Infinit Tv, la care participa primarul Iaşului, Mihai Chirica. 

"Având în vedere aspectele negative prezentate în spaţiul public privind aspecte angajaţii firmei de pază conducerea Spitalului  de Boli Infecţioase transmite că a declanşat o anchetă în acest sens şi va solicita firmei de pază să ia măsuri urgente pentru remedierea situaţiei. Rugăm pe această cale pe toţi pacienţii şi vizitatorii care au cunoştinţă de aceste aspecte să aducă la cunoştinţă direct conducerii spitalului pe mail secretariat@infectioase.ro. Suntem conştienţi că astfel de aspecte aduc prejudicii calitatii actului medical şi pun în umbră profesionalismul cadrelor medicale”, a precizat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. 

Dorobăţi însăşi este judecată într-un dosar de luare de mită, ea fiind condamnată cu suspendare de prima instanţă după ce ar fi pretins bani de la studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite