Un important drum din judeţul Galaţi a intrat în modernizare. Lucrările vor costa 8,6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări pe DJ251A în judeţul Galaţi FOTO CJG
Lucrări pe DJ251A în judeţul Galaţi FOTO CJG

Constructorul desemnat este o asociere formată din  firmele gălăţene Tancrad SRL,  Citadina 98 SA, Lemacons SRL, Add Global Design SRL şi Global Service Proiect SRL. Drumul trebuie finalizat până la 31 decembrie 2020.

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că a fost dat ordinul de lucru şi au început efectiv lucrările de modernizare pe DJ 251A, pe ruta Corod- Brătuleşti – Blânzi – Nicopole – Fundeanu – Drăguşeni – DN24D. Bugetul total al proiectului este de 40.453.219 lei (circa 8,6 milioane de euro), în creştere cu 3,9% faţă de momentul când a fost semnat contractul de finanţare.

Bugetul a fost revizuit ca urmare a creşterilor salariale din domeniul construcţiilor, conform noilor prevederi legale. Preţul pe kilometru (tronsonul modernizat are 16 km) este de circa 538.000 de euro. Lucrările trebuie finalizate până la 31 decembrie 2020.

„Vom moderniza un tronson de 16 km de pe DJ251A, cu bani europeni obţinuţi în cadrul apelului SUERD. Vom consolida fundaţia drumului, vom extinde partea carosabilă la 6,5 metri, vom reabilita podurile şi podeţele de pe traseu, vom amenaja cinci staţii pentru mijloacele de transport public de persoane, precum şi treceri de pietoni iluminate cu ajutorul unor leduri alimentate de panouri fotovoltaice. De asemenea, vom realiza peste 22 de km de şanţuri pentru colectarea apelor pluviale şi vom amenaja intersecţia drumului judeţean cu DN24D”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Lucrările sunt realizate de către asocierea dintre firmele gălăţene Tancrad SRL,  Citadina 98 SA, Lemacons SRL, Add Global Design SRL şi Global Service Proiect SRL.

„În timpul anotimpului rece vor fi realizate lucrări de consolidare a drumului sau de extindere a părţii carosabile, iar din primăvara lui 2020 vor demara şi lucrările de asfaltare. De asemenea, pe anumite porţiuni de drum vor fi amenajate benzi rezonatoare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite