Un gălăţean a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce a încercat să-i mituiască pe poliţiştii care l-au prins beat la volan

0
0

Gălăţeanul a încercat să le dea o şpagă de 2.000 de lei poliţiştilor care investigau un dosar privind o infracţiune la regimul rutier, cerând să aibă parte, la schimb, neînceperea urmăririi penale. Oamenii legii l-au denunţat pe mituitor.

Totul a început în ziua de 7 iunie 2015, atunci când gălăţeanul Georgian Popov a fost surprins de poliţişti, pe raza comunei Cuza Vodă, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de 0,68 mg/l, fiind condus ulterior la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. Pe drum spre spital, P.G. le-a promis celor doi agenţi de poliţie suma de 2.000 de lei pentru ca aceştia să nu îi întocmească dosar penal pentru infracţiunea constatată”, au precizat oamenii legii.

Poliţişti au acceptat propunerea bărbatului, iar a doua zi, pe 8 iunie, au organizat un flagrant, în urma căruia mituitorul a fost reţinut.  În data de 9 iunie, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au dispus arestarea preventivă a suspectului, soluţia care apoi a fost schimbată cu arestul domiciliar.

După mai puţin de trei luni, magistraţii au dat şi verdictul în dosarul de fond: Georgian Popov a fost condamnat, pentru dare de mită, la doi ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a pedepsei. De asemenea, condamnatul a fost obligat la 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, la lucrările edilitare din comuna Cuza Vodă.

Deşi se pare că inculpatul a scăpat uşor, lucrurile sunt departe de a fi atât de simple. Urmează finalizarea dosarului penal legat de infracţiunile la regimul rutier, iar dacă judecătorii îl vor condamna şi acolo la o pedeapsă privativă de libertate, atunci Georgian Popov ar putea fi condamnat cu executarea pedepsei (constatându-se stare de recidivă), la care se va adauga şi pedeapsa actuală.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite