Bătaie ca-n filme. Rockerii şi maneliştii din Galaţi au vrut să-şi regleze disputa muzicală cu pumnii, în plină stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de dupa sosirea Poliţiei la faţa locului. Foto: PLG
Imagine de dupa sosirea Poliţiei la faţa locului. Foto: PLG

Scandalul s-a consumat în cartierul Ţiglina 1, în apropiere de complexul cu acelaşi nume. Se pare că tinerii s-au luat la bătaie pe fondul unor şicane mai vechi pe tema gusturilor în materie de muzică, dar şi cu imaginaţia aprinsă de nişte dudui de club pe care se luptau să cucerească.

Scandal teribil în noaptea de duminică spre luni, în cartierul gălăţean Ţiglina I. După ce au ieşit de la un club din apropiere, şapte tineri cu vârstele cuprinse între  19 şi 33 de ani au început o înfruntare violentă, care s-a lăsat cu ochi umflaţi şi buze sparte.

Bătaia s-a consumat pe o alee din spatele A-urilor (este străduţa care merge dinspre strada Regiment 11 Siret către Colegiul Mihail Kogălniceanu), iar răcnetele beligeranţilor au determinat locuitorii zonei să sune la Poliţie.

Patrula mobilă a Poliţiei Locale se afla la doar câteva sute de metri, aşa că a sosit urgent la faţa locului, surprinzându-i pe tineri în toiul violenţelor. Au fost, astfel, identificaţi numiţii Claudiu T. (19 ani), Narcis P. (20 ani), Marius D. (21 ani), toţi din comuna Vânători şi de Adrian T. (25 ani), Robert B. (26 ani), Bogdan A. (32 ani) şi Adrian B. (33 ani), toţi din Galaţi.

Primele concluzii ale oamenilor legii au fost că bătaia s-a iscat (evident, pe fondul consumului de alcool; unii martori spun că ar fi şi cvea droguri la mijloc) de la faptul că băieţii din Vânători, mari amatori de manele, i-ar fi enervat pe tinerii din Galaţi, care sunt fani ai muzicii rock.

Ca şi cum conflictul muzical (presărat cu înjurături ca la uşa cortului), în ecuaţie ar fi intervenit şi nişte domnişoare (la sosirea Poliţiei acestea dispăruseră) pe care cele două grupuri nu au izbutit să le „împartă” în tentativa lor de a le cuceri.

Toţi protagoniştii acestei întâmplări au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 61/1991, cu amenzi în valoare de 500 lei fiecare.

De menţionat că, în continuare creşte numărul sancţiunile date de poliţiştii locali pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi consumul de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate.

De la începutul anului, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii locali gălăţeni au aplicat un număr de 270 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind suma de 70.000 lei.

Alte 1.383 de amenzi au fost date persoanelor care au consumat băuturi alcoolice pe domeniul public. În aceste cazuri valoarea amenzilor se ridică la 128.680 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite